Джони Деп снима в Белград


Джони Деп снима в Белград
Снимка: Getty Images/Guliver

Холивудската звезда Джони Деп кацна изненадващо на летището в Белград, а до последно визитата му е била пазена в пълна тайна. Актьорът пристигна в Сърбия за снимките на филма "Минимата", където играе главната роля. Шефът на филмовата къща "Work in Progress" Александър Тадич, който е един от продуцентите на лентата, заяви, че Деп ще остане в сръбската столица точно шест седмици.

Първата клапа на драмата бе дадена в Япония в края на миналата година. Режисьор е Андрю Левитас, а сценарият е дело на Дейвид К.Кеслър, по едноименната книга на Айлийн Миоко Смит.

Джони Деп ще влезе в кожата на прочутия фотограф Юджийн Смит. Той се прочува със серия снимки по време на Втората световна война. През 70-те години заминава за Япония по поръчка на списание Life. Там документира разрастващата се епидемия в залива Минимата. Ограничен живак, изхвърлян в морето от местната фабрика, е причина за смъртта на много хора и животни. Правителството остава безучастно въпреки огромната трагедия. Наследниците на жертвите завеждат дело срещу корпорацията, което завършва с изплащане на едно от най-големите обезщетения на всички времена. И до днес болните продължават да търсят своите права в съда.

Според хора от екипа на продукцията, Деп е настанен в луксозен пентхаус в петзвездния белградски хотел "Метропол". Актьорът разполага със самостоятелен вход в комплекса. Домакините са се погрижили за абсолютния комфорт на звездата от "Карибски пирати" и са му осигурили професионална охрана, за да го защитят от набези на фенове и папараци. Пентхаусът е на две нива с прекрасен изглед към центъра на Белград и разполага с три бани. Служителите на хотела нямат никакъв достъп до жилището му. Актьорът е довел със себе си екип от асистенти и двама готвачи.

Първите снимачни дни ще са проведат в специално изградени хангари разположени около реките Дунав и Сава. Ще се снима на няколко локации, а заради метеорологичните условия ще има и студийни снимки, тъй като действието на филма се развива в Япония и САЩ.

"Джони Деп разполага с професионален екип от асистенти, които ще се грижат за всичко, от което има нужда. Над 10 охранители ще го придружават, докато продукцията сменя локациите. След Сърбия снимките ще продължат в Черна Гора. Филмът ще удари клапа в градчето Тиват, а локациите са островът на цветята и природния парк Зупа", сподели Александър Тадич.

Джони Деп

Джони Деп идва за трети път в Сърбия. За първи път стъпва на сръбска земя през 1992 г. като личен гост на Емир Кустурица, с когото работят по филма "Аризонска мечта". Един от най-запомнящите се моменти е неговото участие в концерт на рок формацията "Partibrejkers" в Студентския културен дом в Белград. Джони се изявява като китарист на групата по време на музикалния пърформанс. Другото идване на холивудската звезда в Сърбия е през 2010 г. по време на филмовия фестивал "Кустендорф", организиран от Кустурица.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама