Джъстин Тимбърлейк продаде музиката си за над 100 млн. долара


Джъстин Тимбърлейк продаде музиката си за над 100 млн. долара
Снимка: Getty Images

Джъстин Тимбърлейк продаде целия си музикален каталог на компания "Хипнозис сонг мениджмънт", следвайки примера на поредица от мегазвезди, изтъргували правата върху песните си за милиони долари, съобщи ЮПИ.

Изпълнителният директор на инвестиционната компания Мерк Меркуриадис обяви новината за сделката с носителя на награди "Грами" върху правата за всички песни, на които е автор или съавтор. Става дума за около 200 песни, сред които хитовете "SexyBack," "Can't Stop the Feeling" и "Mirrors".

Каталогът е придобит за над 100 милиона щатски долара, писа "Уолстрийт джърнъл", цитиран от агенцията.

Преговорите за договора продължили повече от година, става ясно от изявление на Меркуриадис. Сред другите звезди, продали правата си на лондонската инвестиционна компания, саRed Hot Chili Peppers, Journey и Blondie.

Дискографията на Тимбърлейк е придобита от "Хипнозис сонг кепитъл", в която партньори са "Хипнозис сонг мениджмънт" и фондове, управлявани от инвестиционна компания "Блекстоун".

Изпълнителят, който е на 41 години, има над двадесетгодишна кариера в шоубизнеса. Славата го спохожда през 1995 като част от групата N'Sync. В соловата си кариера той издава пет студийни албума и 40 сингъла.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама