"Донеси ми главата на Принца" - Култов фентъзи роман оживява на сцената отново (СНИМКИ)


"Донеси ми главата на Принца" - Култов фентъзи роман оживява на сцената отново (СНИМКИ)
Снимка: Росен Пенчев

На второразредния демон Аззи Елвул е възложена задачата да представлява Силитена Злото в предстоящото Състезание на Хилядолетието. Аззи има страхотна идея. Разбира се, нищо няма да се случи по план.

"Донеси ми главата на Принца" е един от най-забавните и обичани фентъзи романи с милиони почитатели по цял свят. Авторите му Роджър Зелазни и Робърт Шекли нямат нужда от представяне.“

„За първи път на правих драматизация по този роман през 1999 г. И през 2000г. на сцената на НДТ "Сълза и Смях" заедно с Антон Тонев, Филип Аврамов, Асен Блатечки, Цветомир Иванов, Ралица Бежан, Красимира Кузманова-Кокран, Антония-Мария Тонева реализирахме първият български фентъзи спектакъл.", споделя режисьорът на постановката Росен Пенчев.

"Сега, повече от 20 години по-късно реших да събера оригиналните участници, за да направим нова версия на спектакъла с настоящият ми актьорски клас - Независим актьорски клас БАНДА, съставен от младежи и тийнейджъри.

За целта направих нова драматизация, включваща повече сцени и герои от книгата, а гореспоменатите добре познати на публиката актьори реализираха поредица от работни ателиета с децата в различните етапи на репетиционния процес.

Започнахме работа по пиесата през септември миналата година и изминахме един изключително вълнуващ и емоционален репетиционен процес, в който научихме много.

Надяваме се всички вие, които ще изпълните салона на 19-ти март да се забавлявате поне, колкото се забавлявахме ние, работейки по тази пиеса!“, разказа още режисьорът. 

ПРЕМИЕРА

На сцената на НОВ ТЕАТЪР НДК

19.03. /неделя/

Начало: 19:30ч.

Драматизация, постановка, пространство:

Росен Пенчев

Консултантски екип:

Антон Тонев, Филип Аврамов, Асен Блатечки, Цветомир Иванов, Ралица Ковачева-Бежан и Красимира Кузманова-Кокран

Музика: Росен Пенчев /записите са осъществени от Росен Пенчев и Калин Жечев, в спектакъла са включени и записи от оригиналният саундтрак от представлението през 2000г./

Стейджмениджър – Бояна Бъчварова

Асистент режисьор: Сирма Пенчева

Дизайн: RoBoD

Спектакълът е осъществен с подкрепата на Алтро Театро и Парти агенция МАСКА

Участват:

Танер Емин, Яна Микова, Никола Гигов, Павел Вълчев, Ванеса Денчева, Християн Кръстев, Анна Николова, Димитър Костадинов, Алекс Бъчваров, Цветина Йотова, Калина Владимирова, Михаела Рахталиева, Ема Йорданова и Сирма Пенчева.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама