"Дюн 2" излиза по-рано от очакваното


"Дюн 2" излиза по-рано от очакваното
Снимка: Getty Images

Тези, които нямат търпение за продължението на Дюн", имат късмет, тъй като Variety съобщи, че премиерата му е преместена за по-ранна дата. Първоначално филмът трябваше да бъде пуснат на 17 ноември 2023 г., но стана ясно, че ще излезе по кината на 3 ноември 2023 г. 

"Дюн 2" ще следва пряко събитията от първия филм и ще адаптира втората половина на едноименния роман на Франк Хърбърт от 1965 г. Когато за последен път видяхме Пол Атреидски (Тимъти Шаламе), той и майка му успяха да впечатлят фремените и да бъдат приети в техния ситх. Втората част ще проследи как Пол се посвещава на отмъщението за предателството на семейството му и смъртта на баща му, херцог Лето Атреидски (Оскар Айзък).

Не е изненадващо, че снимките на "Дюн 2" бяха ускорени след безспорния успех на първата част на филма. Лентата успя да донесе 108,3 млн. долара само в американския бокс офис и над 401 млн. долара в световен мащаб.

"Дюн" спечели цели 6 награди "Оскар" за най-добър звук, най-добри визуални ефекти, най-добър продуктов дизайн, най-добра оригинална музика, най-добър филмов монтаж и най-добро операторско майсторство. Беше номиниран и в няколко други престижни категории, включително за най-добър филм, най-добър грим и прическа, най-добър дизайн на костюми и най-добър адаптиран сценарий.

В "Дюн 2" ще се завърнат много познати лица, сред които Тимъти Шаламе, Ребека Фъргюсън, Зендая, Стелан Скарсгард, Джош Бролин, Хавиер Бардем, Стивън Маккинли Хендерсън и Шарлот Рамплинг. Феновете очакват появата и на други любими герои от книгата като принцеса Ирулан, Фейд-Рута Харконен, лейди Марго и император Шадам IV. Кастът отново не разочарова и тези роли ще бъдат изиграни съответно от Флоранс Пю, Остин Бътлър, Леа Сейду и Кристофър Уокън.

Дени Вилньов се завръща на режисьорския стол и е съавтор на сценария заедно с Джон Спайтс. Почитателите на книгата знаят, че предстоят важни моменти, които ще видим на екран през обектива на Вилньов. 

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама