Eдна англичанка във Виена от епохата на Фройд


Eдна англичанка във Виена от епохата на Фройд
Снимка: Epic Drama

Неоноар минисериалът "Кръв във Виена" се завръща в ТВ дома на епичната драма, Epic Drama, на 22 ноември - всеки понеделник от 22:00 часа. Младият лeкар - психоаналитик Макс Либерман и детектив Оскар Райнхард отново се впускат в разследвания на убийства из потайностите на австрийската столица от епохата на Фройд.

Вторият сезон има повече интрига, мистерия и необичайни за времето техники на разследване. Завръщаме се там, където ни остави последният епизод на първи сезон – в 1907 г. Този път самият Макс става обект на разследване на убийство, тъй като един от пациентите му се оказва жертва в най-новия им случай, така че на Макс и Оскар се налага да положат усилия да изчистят името на Макс.

В симпатичния актьорски състав отново са Матю Биърд (от The Imitation Game с Бенедект Къмбърбач и сериала Avenue 5) като доктор Макс Либерман, австрийският актьор Юрген Мауер (от сериалите Tatort и Perfume на Netflix) в ролята на инспектор Оскар Райнхард, както и Конлет Хил (познат като Варис от Game of Thrones) в поддържащата роля на бащата на Макс, Мендел Либерман.

По-интересно, обаче, е че имаме новодошла в сезона и това е актрисата Луси Грифитс, която поемата ролята на Амелия Литгейт от Джесика ДеГоу (позната на зрителите на Epic Drama и от "Операция "Бъфало"). Луси е родена на 10 октомври 1986 г. в Брайтън, Англия, и е позната от ТВ сериали като True Blood и Preacher и филмите A New York Winter's Tale и The Numbers Station.

Ето няколко думи от Луси за гeрoинята ѝ Амелия и за "Кръв във Виена"

Коя е Амелия Лидгейт?

Амелия е съдебен изследовател. Преместила се е от Лондон във Виена, заради работата си, защото смята, защото смята, че средата там ще е по-благоприятна за професионалния ѝ напредък. Тя помага на Макс и Оскар в следователската им работа.

Какво се е случило с Амелия от първи сезон насам?

В първи сезон Амелия е пациентка на Макс. Вече се е възстановила. Стабилна е и здрава, работи добре, макар че й е малко чуждо във Виена. Тя няма против това, обаче.

Как се случи поемането на ролята от Джесика ДеГоу?

Добре беше, че имах нечия работа за отправна точка, използвах това, хареса ми. Джес играе Амелия като доста труден характер. Не издава нищо от себе си. В същото време е доста независима и уверена.

Амелия успява да отстои себе си в първи сезон и мисля, че това е добър подход да бъде изобразена тази героиня. Можех просто да последвам примера на Джес и да поддържам същия дух.

Как би описала "Кръв във Виена"?

Много е мрачен. Въпреки това, има една известна лекота в сериала, която не винаги е отговаря на темата, което пък значи, че е приятен за гледане, защото не е само убийства от първата до последната минута!"

По мотиви от бестселърите на Франк Талис, "Кръв във Виена" ще ни предложи още три нови истории, които оживяват на екрана.

Във Виена е настъпила есента. Младият лекар Макс Либерман и инспектор Оскар Райнхард отново работят в екип, за да разкриват из целия град престъпления, които изглеждат нерешими. Тандемът посещава бедняшкия квартал на града, за да проучи случая на осакатен труп, свързан със Сикрет сървис.

За огромна неохота на Оскар двамата се сблъскват с трудности, когато се налага манастир да сътрудничи в разследването на убийство на монах; това кара Макс да мине под прикритие, за да разбере какво се е случило. По време на разследването той отново се оказва в опасна близост до бившата си годеница...

Гледайте сезон 2 на "Кръв във Виена" по Epic Drama всеки понеделник от 22:00 часа - от 22 ноември.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама