Енрике Иглесиас - най-успешният латино артист на всички времена


Енрике Иглесиас - най-успешният латино артист на всички времена
Снимка: Getty Images/Guliver

Световната музикална икона Енрике Иглесиас бе признат за "топ латино артист на всички времена" по време на наградите Billboard Latin Music Awards 2020. Той има над 40 издадени суперхита в цял свят, повече от 180 милиона продадени копия на албумите си, над 19 милиарда стрийма на парчетата си и 17 милиарда гледания на видеата към тях, а освен всичко е изнасял концерти във всички краища на света, които се измерват в печалби от над милиард долара, пред публика от 10 милиона човека.

Енрике продължава да доминира латино класациите на Billboard и държи рекорда за най-много #1 сингли (27) в чарта Hot Latin Songs, както и 39 парчета в Tоп 10. Певецът се радва и на най-много #1 позиции в Latin Airplay чарта (31) и най-много позиции (40) в Топ 10. Той държи и рекорда за най-голям брой #1 песни (24) в Latin Top Airplay класацията и най-много Топ 10 хитове в чарта (43).

В Billboard Dance Club класацията, сред латино артистите мъже, Енрике Иглесиас е с най-много #1 парчета (14), а сред латино изпълнителите като цяло е с най-много песни в Топ 10 (25). До момента той има 25 парчета в Hot 100 класацията, 2 от които са били #1, а 5 са били в Tоп 10; 14 песни в Billboard 200 чарта, с 3 в Топ 10. Носител е на най-много награди от Billboard Latin Music Awards в историята (47). Благодарение на несравнимите си постижения напълно заслужено си спечели признанието "Крал на латино попа".

Наскоро LiveNation обяви новите дати на дългоочакваното му турне от 25 мега концерта с Ricky Martin, което ще се състои през 2021 г. То ще стартира на 3 септември в Gila River Arena, Аризона и ще продължи в най-прочутите зали в Щатите, като ще приключи в Amway Center, Флорида на 30 октомври.

Освен приноса си към музикалния свят, Енрике активно продължава филантропската си дейност с организацията Save The Children, в чиято помощ той и феновете му от цял свят са събрали над 400 хиляди долара, благодарение на дарителски кампании, търгове и др.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама