Филм със Зендая открива кинофестивала във Венеция


Филм със Зендая открива кинофестивала във Венеция
Снимка: Getty Images

Кинофестивалът във Венеция ще бъде открит с филма "Претенденти" ("Challengers") на режисьора Лука Гуаданино, с участието на Зендая, Джош О'Конър и Майк Фейст, предаде АФП.

Осемдесетото издание на форума започва на 30 август и ще продължи до 9 септември.

В тази продукция "Гуаданино не поставя граници на творческата си енергия..., като разглежда теми като любовта, приятелството, мъжкото съперничество и създава един завладяващ и въздействащ филм, изпълнен с ирония, чувственост и добронамереност. Кино в най-чистата му форма", казва директорът на кинофестивала Алберто Барбера, цитиран в прессъобщение.

Младата американска актриса Зендая в "Претенденти" е в ролята на бивша тенисистка, станала треньорка, която се оказва в любовен триъгълник между съпруга си, в чиято роля е Майк Фейст ("Уестсайдска история") и своя експриятел, изигран от Джош О'Конър ("Короната").

Режисьорът Лука Гуаданино каза, че е "много развълнуван" да открие Мострата с тази "модерна и силна история, изпълнена с енергията на младостта и любовта". Той споделя, че за него като режисьор "откриването на фестивала е сбъдната мечта", цитиран от прессъобщението.

Няколко филма на италианеца премиерно са представяни във Венеция, като сред тях е "Изцяло и напълно", отличен със "Сребърен лъв" за най-добър режисьор миналата година.

Основаният през 1932 г. кинофестивал във Венеция е най-старият в света. Пълната програма на форума ще бъде обявена в края на този месец.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама