Гледаме безплатно "Момиче" в Нощта на европейското кино


Гледаме безплатно "Момиче" в Нощта на европейското кино
Снимка: АРТ ФЕСТ

В дните между 2 и 6 декември 54 държави от Европейския съюз ще бъдат домакини на специални събития, акцентиращи върху богатството на филмовата култура на Европа. В София датата е 6 декември, а мястото е Дом на киното, където от 19:00 часа ще бъде прожектиран филмът "Момиче". Можете да вземете своя безплатен билет от касата на киното.

"Момиче" е разказ за мечтите и стремежите на 15-годишно транссексуално момиче да стане балерина.

За изпълнението си във филма Виктор Полстър получи наградата за най-добър актьор в конкурсната програма "Особен поглед" на Кан, а филмът беше отличен и с приза на ФИПРЕССИ, както и с "Queer Palm". Тогава "Variety" писа, че "Момиче" е "поразителен дебют, както за режисьора Лукас Донт, така и за изпълнителя на главната роля Виктор Полстър". Филмът получи признанието "Европейско откритие" на Европейските филмови награди и още 13 отличия на авторитетни кинофоруми в целия свят.

"Нощ на европейското кино" ще се случи едновременно на 54 места в Европа. Събитието ще даде и възможност за киноманите да надникнат "зад кадър" на филмовата индустрия, да зададат въпроси към създателите на филмите или към експертите от бюрата на Програма МЕДИА, да обменят мисли и впечатления в неформална обстановка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама