Голям гаф в епизод 4 на "Игра на тронове" (снимка)


Голям гаф в епизод 4 на "Игра на тронове" (снимка)
Снимка: HBO

Множество фенове видяха картонена чаша кафе от Starbucks в четвъртата поредица от последния сезон на "Игра на тронове", съобщава БГНЕС.

Атрибутът, който няма как да съществува в измисления свят на Вестерос, се забелязва в 18-та минута на четвъртия епизод от поредицата. Той стои на масата пред Денерис Таргариен при събирането на главните герои за празника в чест на победата над Краля на нощта.

Много потребители на Twitter се шегуват, че героинята на сагата е толкова уморена по време на битката за Зимен хребет от предишната серия, че е решила да се освежи с кафе. "Харесва ми идеята, че Денерис е изпратил някого в Старбъкс малко след Битката за Зимен хребет. Дори и родената в бури Майка на Драконите се нуждае от ежедневната си чашка кафе", пише потребител на име Теодора.

Междувременно Русия също опита да се намеси в сериала. Даря Василиева, доцент в катедрата по културна антропология и етническа социология в Санкт Петербургския държавен университет (СПбГУ), заяви, че един от главните герои в сагата "Игра на тронове", Джон Сноу, е бил до голяма степен "преписан" от популярния в руския фолклор Иванушка Глупака. Тя отбеляза, че името на героя - Джон - има обща семантика с Иван. Освен това, в келтско-германските езици такъв характер често се нарича Джон, често се среща и вариантът "Джон без глава".

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама