Халстън на София Филм Фест


Халстън на София Филм Фест
Снимка: siff

Това не е серилът ХАЛСТЪН от Нетфликс, а истински документален филм за създателят на модна къща HALSTON. Филмът улавя епичния размах в живота и кариерата на легендарния дизайнер Рой Халстън Фровик - човекът, който искаше "да облече всички американци”.

Заглавието е част от FASHION GALA на София Филм Фест,  в традиционно партньорство с @maison.de.mitko.damov. Всички зрители ще получат комплименти.

25 септември, Дом На Киното - 20.30 часа

Билети: http://services.ibs.bg/DK/online/index.jsp

Първият дизайнер-суперзвезда в Америка, Халстън създава истинска империя и олицетворява драматичната социална и сексуална революция през последните десетилетия на ХХ век. Прекрачвайки отвъд блясъка на 70-те години, Ченг разкрива влиянието на Халстън върху модата, културата и бизнеса.
Награждаваният режисьор Фредерик Ченг ("Диор и аз") умело преплита непознати архивни кадри и лични интервюта с колеги и приятели на Халстън - Лайза Минели, племенницата му Лесли Фровик, режисьорът Джоел Шумахер, с прочутите "музи на Халстън", които го вдъхновяват за създаване на неговите модели - Анджелика Хюстън, Бианка Джагър, Елза Перети, Лоран Хътън. Ченг представя историята на Халстън като разследване и включва игрални епизоди, в които участва актрисата и писател Тави Гевинсън - в ролята на млад специалист на тема архиви, който проучва информацията, запазена в компанията на Халстън. Зрителят прониква отвъд гръмките заглавия в пресата, в конфликта между артистичното наследство на Халстън и натиска от страна на големия бизнес.

САЩ, 2019, 119′, цветен, документален,

Режисьор - Фредерик Ченг
Сценарий - Фредерик Ченг
Продуценти - Фредерик Ченг, Роланд Балистър, Стефани Леви, Пол Далас
Оператор - Крис В. Джонсън
Музика - Стенли Кларк
Копродуцент - Майкъл Прол

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама
Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама