Хитовият сериал за НЛО "Проект Синя книга" се завръща по Epic Drama


Хитовият сериал за НЛО  "Проект Синя книга" се завръща по Epic Drama
Снимка: Epic Drama

Хитовият НЛО сериал "Проект Синя книга", продуциран от създателя на "Контакт" и "Завръщане в бъдещето" Робърт Земекис, се завръща по Epic Drama на 19 март и ще се излъчва всеки четвъртък от 22:00 часа.

В последно време НЛО и свързаните с тях феномени привлякоха внимание в световен мащаб и сезон 2 идва, за да отправи нов драматичен поглед към първоизточника на конспиративните теории по тази тема, като се позовава на реални случаи, запалили въображението на Америка по тази тема.

Базиран на действителни топ секретни разследвания на НЛО и свързани с тях феномени, проведени от Военно-въздушните сили на САЩ между 1952 и 1969, всеки епизод черпи от реални случаи, съчетаващи теории за НЛО с автентични исторически събития. Сезонът се задълбава в печално известни случаи като този в Розуел и Зона 51 и предлага ретроспективен поглед към богатата история на фона.

Актьорският състав на сериала включва Ейдън Гилън (Game of Thrones, Peaky Blinders) и Майкъл Маларки (The Vampire Diaries) съответно като д-р Алън Хайнек и Капитан Майкъл Куин, както и Нийл Макдона (Yellowstone, Altered Carbon) като генерал Джеймс Хардинг, Лаура Менел (Watchmen, The Man in the High Castle) като Мими Хайнек и Ксения Соло (Black Swan, Lost Girl) като Сузи Милър.

"Проект Синя книга" е вдъхновен от личните преживявания на д-р Хайнек, брилянтен университетски професор, вербуван от ВВС на САЩ, за да озаглави тайния проект за разследвания (Проект Синя книга), който проучва хиляди случаи, над 700 от които остават неразрешени и до днес. На фона на носталгия по 1950-те години, д-р Хайнек (Гилън) и капитан Майкъл Куин (Маларки) са в опасно търсене на истината, впускайки се в това как НЛО са повлияли развитието на американските военни практики и технологии.

Новият сезон от 10 части започва със специален двойно по-дълъг епизод по широко известния НЛО случай в Розуел, Ню Мексико, където един собственик на ранчо твърди, че е открил мистериозни отломки в рамките на имота си.

Продължавайки на висока скорост, третият епизод се фокусира върху злополучната Зона 51, държавният комплекс в Невада, за който от години се носят слухове, че е магнит за паранормални активности и свързани с НЛО събития. В другите епизоди Хайнек и Куин се потапят по-дълбоко в тайните и конспирациите на 1950-те, със случаите на обсебеното Ранчо Скинуокър (имот от 512 акра, за който се твърди, че е обект на множество паранормални и НЛО явления), мистериозната среща Кели-Хопкинсвил (при която се твърди, че семейство от Кентъки е било посетено от извънземни), злополучните експерименти на ЦРУ за контрол на ума, както и един случай, в който Хайнек консултира създателите на реално-съществуващия филм "Близки срещи от трети вид".

"Проект Синя книга" сезон 2 стартира по Epic Drama в Централна и източна Европа в 22:00 на 19 март, четвъртък.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама