Искат СЕМ да спре новия клип на Гери-Никол


Искат СЕМ да спре новия клип на Гери-Никол

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) ще поиска Съветът за електронни медии (СЕМ) да спре излъчването на клипа към песента “Момиче като мен” на 17-годишната певица Гери-Никол. Мотивът - защита на децата от вредно или неблагоприятно за тяхното развитие медийно съдържание. Институцията ще сезира и Горещата линия за безопасен интернет, се казва в становище на ДАЗД до в. “Труд”.

Изданието е потърсило позицията на институцията заради вълната обидни и негативни коментари, залели социалните мрежи, включително и Фейсбук страницата на певицата, след завъртането на провокативното видео по тв канали.

“Показването на сцени, в които дете е обект на сексуално желание, е неприемливо и не следва да бъде толерирано, независимо от родителското съгласие”, са категорични в агенцията.

Според експертите там естеството на песента и провокативното й визуално представяне може да въздейства негативно не само върху конкретния изпълнител, но и върху децата, които гледат клипа.

Според критериите на СЕМ не могат да се излъчват кадри или предавания, в които има сцени със сексуален характер, разголване на тялото на самото дете или на други участващи лица. Това се счита за “опасност от увреждане на физическото, психическото, нравственото и/или социалното развитие на децата” . От агенцията напомнят, че отговорността за детето на първо място носят неговите родители и е важно те да бъдат информирани за съдържанието на медийните формати, преди да разрешат на децата си да участват в тях.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама
Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама