Ивайло Захариев с негативен коментар срещу новия сезон на "Под прикритие"


Ивайло Захариев с негативен коментар срещу новия сезон на "Под прикритие"
Снимка: Facebook Ивайло Захариев

Както вече ви съобщихме, хитовият сериал "Под прикритие" се завръща с шести сезон след 8-годишно прекъсване. В него обаче няма да участва Ивайло Захариев, който изигра Мартин. Актьорът дори се изказа негативно за продължението на продукцията.

Думите на Ивайло във Facebook

"Никак не се изненадвам, че БНТ пак показват, че не уважават авторските права...

До колкото знам има колеги актьори, които са отказали вишочайшата покана да участват в това събуждане на мумиите, наречено Шести сезон, за което имат моето голямо уважение.

А понеже откакто излезе новината има хора, които ме е питаха дали ще участвам - не, не са ми звъняли за това продължение. Може би съм много страшен, защото си чета договорите и си знам правата, а още повече и се боря за зачитането им.

Вярвам, че творческият екип, които са се събрали, са стойностни хора и могат да създадат добро нещо, но продуцентските сили на сегашната управа на телевизията е под въпрос.

Моите адмирации за Теодора и Георги, които не мълчат!"

Ивайло има предвид думите на сценариста Георги Иванов, който също не е сред избраните да пишат новите серии. Той също се изказа неласкаво за продължението.

Сценариста Георги Иванов за продължението:

"Понеже цял ден ми звънят колеги и приятели журналисти. Не, не пишем ние Под прикритие, никой не ни е търсил, а и да беше, щяхме да откажем. Така, както са направили и повечето от основните актьори, за което - браво. Използването на марката Под Прикритие е отчаян опит за ПР. Да не говорим, че БНТ нямат правата въху историята и героите. Под прикритие беше успешен и приключи като успешен проект. Въпрос на хигиена е така и да си остане."

Вижте още: Ивайло Захариев съди БНТ заради „Под прикритие“ (ВИДЕО)

Спорът между Ивайло Захариев и БНТ за "Под прикритие"

Миналата година актьорът заведе дело срещу БНТ за авторски права.

"Всичко тръгна от това, че БНТ се хвалеше навсякъде как продава сериала „Под прикритие“ по цял свят, като аз лично знам за над 180 държави. В същото време авторските права, които ми изплаща, бяха нищожни. Научих и от колеги – сценаристи, оператори, актьори – че и те получават такива малки суми. 2020 година разбрах за Европейската директива за авторско право и тогава попитах БНТ за отчетите, които по закон би трябвало да представят всяка година, но те не пожелаха да ги покажат.

После ги потърсих, за да видим дали може и без дело да се разберем, но и тогава нямаше диалог. Тогава се наложи да потърся законовите си права в съда.“ Смятам, че авторите и актьорите в България заслужаваме справедливо заплащане и затова борбата ми не е да получа някаква конкретна сума."

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама