Избраха кой ще ни представи на Детската Евровизия 2016


Избраха кой ще ни представи на Детската Евровизия 2016

Лидия Ганева е победителят в националната селекция на БНТ за представител в Детската Евровизия 2016. С таланта си тя извоюва правото да представи България на песенния конкурс, който ще се проведе на 20-ти ноември тази година в Малта. Лидия се класира на първо място, след като журито й даде максимален брой точки и успя да спечели 34,75% от зрителския вот по време на финалното шоу снощи.

Лидия Ганева е на 10 години от Пловдив и е възпитаничка на ОУ “Виктория и Крикор Тютюнджян“ в родния си град. Тя расте в буквалния смисъл зад кулисите на големите сцени. Майка й е народна певица, а баща й – професионален танцьор в ансамбъл „Тракия”, от които е наследила любовта към музиката.

От шест годишна Лидия пее в музикална школа „Арт Войс Център“, гр. Пловдив, с вокален педагог Руми Иванова. На тази малка възраст тя вече е носител на 22 първи, 4 втори и 2 трети награди от редица международни и национални конкурси. На 7 години завоюва първо място на Международния конкурс “Златен делфин“ в Румъния. А една година по-късно печели три Гран При в своята възрастова група от конкурсите „Орфеева Дарба (гр.София), „Цветен камертон“ (гр.Сливен) и „Петнадесет Лалета (гр.Хисаря). Едва навършила 9 години, Лидия е носител на Гран При на конкурса „София Grand Prix“. Тя е била официален гост на фестивала “Златно славейче“ в Скопие, Македония, а изпълнението й е издадено в юбилейния диск на Македонската национална телевизия. Заедно с Биг бенд-Пловдив, талантливото момиче бе един от изпълнителите на концертите по случай обявяването на Пловдив за Европейска столица на културата 2019. Участвала е и в редица благотворителни и обществени прояви.

„Евровизия за мен е мечта. Винаги съм искала да представя България на Детската Евровизия, но до последно не вярвах, че това ще стане.“ – сподели Лидия в първото си интервю след победата за предаването на БНТ1 „Денят започва с Георги Любенов“.

 

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама