Избраха победителя в MasterChef 2020


Избраха победителя в MasterChef 2020
Снимка: bTV

Титлата MasterChef на България и голямата награда от 100 000 лева спечели Ивайло Спасов. В последната кулинарна битка неговият десерт, казан диби, победи шоколадовия мус на Виолина.

"Когато си чух името, ме обзе някаква екзалтация, адреналин, еуфория. Смесица от много силни чувства, която все още ме държи", сподели той след финала.

"MasterChef беше едно неочаквано за мен приключение, защото не се записах само за него, имах колебание дали да се пусна въобще в играта. След всяка седмица всичко ставаше по-сериозно и по-сериозно, заради което си повярвах, че мога да спечеля. Едно от най-важните неща, които се промениха в моето готвене, беше скоростта, с която го правя. Тук установих, че за много по-кратко време мога да направя много повече неща, ако си подредя продуктите, да имам план. Със сигурност знанията и уменията ми се качиха много", каза още Ивайло за участието му в предаването.


37-годишният победител работи като копирайтър, пише за музика и кулинария. Разглежда храната като културен феномен, защото тя може да променя съдби, да учи на дисциплина и самоконтрол.

Роден е и е израснал в Кърджали. Баба му и дядо му са тракийски бежанци и покрай тях е опознал близкоизточните вкусове и продукти като нахут, тахан, трахана. Прекарал е две години в Берлин, където се е вдъхновил от интернационалната кухня.

И до днес се определя като кулинарен авантюрист – обожава да се разхожда из уличките до Женския пазар и да опитва street food. Мечтае да има собствено местенце за улична храна, където да предлага сочно и добре овкусено месо, хляб и туршии, "които те карат да слюноотделяш".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама