Изгубените писма на кралските особи, египетска пирамида и кралства на Америка по Viasat History


Изгубените писма на кралските особи, египетска пирамида и кралства на Америка по Viasat History
Снимка: Viasat History

През юли Viasat History открива ред изгубени неща. В рубриката „Кралски скандали“ от 5 юли, неделя в 22:00 вижте „Изгубените писма на кралските особи“. От 13 юли, понеделник, в 23:00 започва рубриката „Египетски мистерии“, с премиера на „Изгубената египетска пирамида“. Не пропускайте и маратона на „Изгубените кралства на Централна Америка“ на 4 юли, събота, от 09:30 сутринта.

Всички знаят историята на бащата на кралицата - неохотният, но отговорен Джордж VI, както и на по-големият му брат Едуард, отказал се от трона в името на любовта. За сметка на това сестра им Мери и тримата им братя Хенри, Джордж и Джон, са почти изцяло забравени.

Документалната поредица от три части разказва взаимосвързаните истории на първите млади представители на династията Уиндзър. Невиждани до момента писма и дневници, принадлежащи на кралските особи разкриват скритата им история на фона на социалния и политически живот на 20-те, 30-те и 40-те г. на миналия век.

През войни, абдикация и дълбоки конфликти, семейството е подложено на безпрецедентно внимание от страна на обществеността. Вижте каква е ролята на тези кралски особи в създаването на британската монархия, каквато я познаваме днес.

Изгубената египетска пирамида

Понделник, 13 юли, в 23:00

Египет: земя на нескончаеми интриги и чудеса, дом на екзотични градове и на огромни разпростиращи се пустини, които крият едни от най-големите и фундаментални находки на древния свят. Знаем много за Хеопсовата пирамида, но из цял Египет има разпръснати още множество пирамиди. Присъединете се към египтолозите за единствени по рода си открития!

Дали ще съумеят да впрегнат съвременни съдебно-медицински технологии, за да открият причините за смъртта на човек, мумифициран преди 4 000 години?

Невероятно откритие беше направено в суровата пустиня на Северен Египет с намирането на останките на 4000-годишна пирамида. В нея има гробно отделение, но за разлика от останалите пирамиди, тук то е запечатала с гранитен камък, който тежи 10 тона. Въпреки че гробницата е запечатана обаче, съдържанието ѝ не е непокътнато и това кара археолозите да смятат, че са се натъкнали на древно местопрестъпление.

Гробницата е ограбена, но няма следи от влизане. За да реши мистерията, екипът изследва престъпния свят на древните грабители на гробници.

Изгубените кралства на Южна Америка

Маратон на 4 юли, събота, в 09:30 ч.

И на 28 юли, вторник, от 11:05 ч.

Археологът Джаго Купър разкрива необикновената история на някои от древните цивилизации на Южна Америка в поредицата от четири части. Изследвайки зрелищни руини и търсейки истината за легендите, които заобикалят тези забележителни култури, д-р Купър обикаля Перу, Боливия и Колумбия. Поредицата разкрива истинския характер на забележителния континент чрез неговата археология, култура, хора и пейзажи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама