Излиза филмът за Боб Марли, продуциран от Брад Пит (ВИДЕО)


Излиза филмът за Боб Марли, продуциран от Брад Пит (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Макар да бе на този свят само 36 години, великият музикант и активист Боб Марли успя да остави огромна следа в света на музиката, превръщайки регето в международен феномен посредством своите посланията за мир, любов и справедливост.

Семейството на Боб Марли се надява новият биографичен филм за певеца да помогне да се възроди наследството му, предаде Ройтерс.

Вижте още: Изненада: Ето кой е бил най-добрият любовник на Памела Андерсън

"Боб Марли: One Love" е продуциран от съпругата му Рита Марли и децата им Зиги и Седела, а изпълнителен продуцент е Брад Пит. Режисьор е Рейналдо Маркъс Грийн, който направи и филма "Методът Уилямс".

Повече за продукцията

В продукцията участват британските актьори Кингсли Бен-Адир и Лашана Линч, които приемат предизвикателството да се превъплътят в образите на Боб и Рита Марли на екрана.

Лентата "беше направена основно, за да разпространи повече неговото послание, да се използва друго средство - филм, за да стигне до друго поколение", каза Зиги Марли по време на лондонската премиера на "Боб Марли: One Love" във вторник. "Една любов е нещо положително в света. За това става дума, за посланието".

Филмът започва в Кингстън през 1976 г., когато Боб Марли планира концерт за мир в отговор на дълбокото политическо разделение и насилие. Музикантът се премества в Лондон, след като заедно с Рита оцеляват след опит за убийство и записват хита албума Exodus. Ретроспективни кадри предлагат поглед към детството и младостта на Боб Марли.

Бен-Адир, който играе Малкълм Екс в "Една нощ в Маями" и Барак Обама в "Правилото Коми", се подготвя за ролята на Марли, докато е на снимачната площадка за филма "Барби", в което се превъплъщава в един от образите на Кен.

Да се усвоят маниерите и езика на Марли, ямайския му патос, не беше лесно, казва 37-годишният актьор. "Всичко това - езикът, музиката, откриването на уязвимостта на истинския Боб. Той е бил суров мъж, но и джентълмен", каза той.

"Не изпълнявам музика, така че трябваше да науча всичко за музиката. Имаше много неща за вършене...", допълва Бен-Адир.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама