Излъчват благотворителния концерт "Българската Коледа" на 25 декември


Излъчват благотворителния концерт "Българската Коледа" на 25 декември
Снимка: БНТ

На 25 декември, петък, от 20.00 часа ще бъде излъчен традиционният благотворителен спектакъл "Българската Коледа" под патронажа на президента Румен Радев. Зрителите на Българската национална телевизия (БНТ-1, БНТ-4) и слушателите на Българското национално радио ще станат съпричастни на благородната кауза, която помага и дава надежда на стотици български деца.

За осемнадесета поредна година в празничната коледна вечер от сцената на Народния театър "Иван Вазов" цяло съзвездие от артисти, музиканти, спортисти, журналисти и общественици ще се включат в благородната инициатива, за да фокусират общественото внимание върху грижата за децата с хронични заболявания.

Каузата на тазгодишното издание на "Българската Коледа" е "Заедно за децата с хронични заболявания – да превърнем надеждата в реалност". Тя обедини съпричастността и благородството на едни от най-големите имена на българската музика - Графа, Михаела Филева, Миро, Момчил Косев, Живко Петров, Белослава, Йоана Сашова, Никол Самарева, БТР, група "Остава", музикална формация "Аутентик", Акага, Васил Петров, вокална група Бон-Бон, Детския хор на Българското национално радио, Никола Тодоров, Дивна, Мария Славова, Светослав Тодоров и Алекс Зайранов.

Уважавани педиатри, любими лица от малкия екран и интелектуалци се ангажират да насочат вниманието към необходимостта от подпомагане за диагностика, медикаментозно лечение, медицински изделия и рехабилитация на децата с тежки хронични заболявания. За да изразят личната си подкрепа към децата в беда и техните семейства, в "Българската Коледа" участие ще вземат проф. Боряна Слънчева, проф. Анна Кънева, проф. Добрин Константинов, Поли Златарева, Николай Дойнов, Александра Кръстева, проф. Христо Пимпирев, Христо Мутафчиев, Албена Павлова.

Призив за подкрепа ще отправят спортистите Йордан Йовчев, Александра Жекова, Невяна Владимирова, Катрин Тасева, Боряна Калей, Божидар Митрев и Асен Великов.

По време на концерта ще бъдат разказани историите на деца, подпомогнати от благотворителната инициатива.

Тази година спектакълът ще бъде излъчен на запис и без публика. Концертът се реализира от екипa на "Дрийм Тийм Груп". Диана Димитрова и Орлин Горанов ще бъдат водещи на традиционния благотворителен концерт.

"Българската Коледа" 2020/2021 г. си поставя амбициозната цел да подпомогне деца за осъществяване на диагностика, лечение и рехабилитация, както и да осигури нова високотехнологична апаратура за детски клиники и отделения в цялата страна. Благодарение на дарителския жест на хиляди добродетелни българи, през 2020 година "Българската Коледа" успя да подпомогне 500 деца с хронични и тежки заболявания. Дарена е високотехнологична апаратура за прецизна диагностика и съвременно лечение на 15 болници в цялата страна.

Как може да помогнете:

Изпратете SMS на номер 1117 за A1, Vivacom и Telenor.

С всеки SMS дарявате 1 лев на дете в беда. За абонати по договор стойността на 1 SMS е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на всички мобилни оператори стойността е 1,20 лв. с включено ДДС.

Обадете се на номер 09001117 за фиксирани абонати на Vivacom и A1

С всяко обаждане помагате с 1 лев на дете в беда. Стойността на всяко обаждане е 1 лв.

Направете банков превод към ОББ

БНТ

За "Българската Коледа"

IBAN: BG13UBBS80023300186210

BIC код: UBBSBGSF

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама