Излъчват някои от най-добрите романтични филми за Св. Валентин по TV1000


Излъчват някои от най-добрите романтични филми за Св. Валентин по TV1000
Снимка: TV1000

Февруари е месецът на любовта, то е знайно. В тази връзка филмотечният TV1000 събира в рубрика "Противоположностите се привличат" някои от най-популярните романтични филми всяка неделя и понеделник вечер след 20:00 часа.

Матю Макконъхии и Сара Джесика Паркър с "Фалстарт" на 12 февруари и Дженифър Лопес и Ричард Гиър с "Ще танцуваме ли" на 13 февруари са двойките на предпразничния уикенд. Впрочем, на 13 февруари Дженифър Лопес е и в "Петзвезден романс" с Ралф Файнс, както и в "Момичето от Джърси" с Бен Афлек - на самия Св. Валентин.

Разбира се, на 14 февруари ще може да се види "Денят на влюбените" с плеяда холивудски звезди. И още: "Любовта е опиат" с Джейк Джилънхол, "Ема" с Гуинет Полтроу - на 20 февруари, "Опасни връзки" с Джон Малкович на 28 февруари, а съвсем не на последно място номинираният за седем награди "Оскар" "Студена планина" с Джуд Лоу – от 22:00 часа на 3 февруари и в същия час - на 19 февруари.

Мини-панорамата на Джуд Лоу, който преди месец – на 29 декември – отбеляза 49-ия си рожден ден, ще включи ролите му в 'Хюго" на Мартин Скорсезе – на 13 февруари - и "Изкуствен интелект" на Стивън Спилбърг - 24 февруари, както и "Талантливият мистър Рипли" – на 12 февруари, режисиран от Антъни Мингела, режисьор и на "Студена планина". Самият Джуд Лоу има две номинации за "Оскар" в кариерата си – именно за тези два филма на Антъни Мингела.

"Студена планина" е филм от 2003 г. на режисьора Антъни Мингела (носител на "Оскар" за "Английският пациент", 1996), продуциран от Сидни Полак. Филмът е екранизация по едноименния роман на Чарлз Фрейзър. В главните роли освен Джуд Лоу, участват Рене Зелуегър, която печели "Оскар" за поддържаща роля във филма, както и Никол Кидман.

В зората на Гражданската война, всички мъже от Студена планина, малко градче в Северна Каролина, се присъединяват към армията на Конфедерацията. Както много други жени, Ейда (Кидман) се е заклела да чака любимия си Инман (Лоу) да се завърне, но след години без вести вече все по-трудно крепи крехката надежда, че ще го види отново. И докато той бавно пътува към дома, тя, заедно със скитницата Руби (Зелуегър), ще търси силата да оцелее, надявайки се краят на войната да дойде скоро.

Филмът има 7 номинации за "Оскар", включително за най-добър филм, а Рене Зелуегър има "Златен глобус" за превъплъщението си.

"Студена планина" е по TV1000 от 22:00 часа на 3 февруари и в същия час на 19 февруари.


 

Джон Кларк (Ричард Гиър) е чикагски адвокат работохолик, който въпреки солидната си заплата и любящо семейство, не е в състояние да преодолее чувството, че нещо в живота му липсва. Една вечер просто му хрумва да промени нормалния си маршрут на прибиране и се отбива в студио по танци с надеждата да срещне Паулина (Дженифър Лопес) - красивата учителка, която той често вижда през прозорците.

Въпреки че Паулина предугажда още в зародиш всички романтични желания, които той би имал спрямо нея, тя все пак създава с него връзка, която е повече от нормалните отношения между учител и ученик. Въодушевен от новото си хоби, Джон се концентрира в репетициите за състезанието по танци, като не посвещава съпругата си Бевърли (Сюзън Сарандън) в намеренията си.

"Ще танцуваме ли" е по TV1000 на 13 февруари в 20:00 часа и на 16 февруари в 22:00 часа.

Матю Макконъхи e 35-годишният Трип, който все още живее с родителите си. И кой би го винил? Не плаща наем, има страхотна стая, а мама се грижи за прането.

Отчаяно решени да го накарат да се изнесе от къщата, родителите му наемат прекрасната Пола (Сара Джесика Паркър) да му окаже малко натиск. Но те не очакват Трип да отвърне със същото! Зоуи Дешанел, Джъстин Барта, Тери Брадшоу и Брадли Купър също се включват в тази романтична битка на характери, която доказва, че няма нищо по-хубаво от родния дом.

"Фалстарт" е по TV1000 на 12 февруари, 14 февруари и 24 февруари в 20:00 часа.


 

Програмата на TV1000 e на TV1000.bg. Следете ни и на Facebook.com/TV1000BG, както и на instagram.com/tv1000bulgarian.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама