Жулиет Бинош с награда за цялостно творчество на кинофестивала в Сан Себастиан


Жулиет Бинош с награда за цялостно творчество на кинофестивала в Сан Себастиан
Снимка: Getty Images

Френската звезда Жулиет Бинош, която получи наградата за цялостно творчество на кинофестивала в Сан Себастиан, заяви, че актрисите трябва да се научат да отказват роли, които представят жените като обекти, предаде АФП.

Бинош, която е носителка на "Оскар", е сред най-известните френски актриси.

Жулиет Бинош каза, че жените в киното трябва да се научат да отказват роли, които ги представят единствено като нечия съпруга, т.е. обект. "Казвам "не", защото не се интересувам."

Според нея невинаги е лесно, но жените с кариера в киното трябва да се научат да скачат в неизвестното, а не да следват мачистките кодове.

Жулиет Бинош е на 58 години. Изиграла е 75 роли в киното от дебюта си през 1983 г. досега. Носителка е на "Оскар" за поддържаща роля за изпълнението си в "Английският пациент". По думите й никога не е осъждала персонаж, вместо това се опитва да приеме всяка своя героиня с противоречията й.

Фестивалът в Сан Себастиан почита Жулиет Бинош и канадския режисьор Дейвид Кроненбърг със специалните награди "Доностия" за изключителните им постижения в киното. Сред носителите на наградата "Доностия" през годините са били Мерил Стрийп, Ричард Гиър, Иън Маккелън, Робърт де Ниро. През миналата година отличени бяха Марион Котияр и Джони Деп.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама
Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама