Как един обикновен човек може да осъществи необикновена промяна


Как един обикновен човек може да осъществи необикновена промяна
Снимка: AMG Publishing

Книгата "Обещанието на един молив" от Адам Браун разкрива как един обикновен човек може да осъществи необикновена промяна.

Адам Браун следва в един от водещите американски университети, когато се включва в обменната програма Semester at Sea. Вместо да събира сувенири, той решава да задава следния въпрос поне на едно дете във всяка държава, която посещава: "Ако можеше да имаш каквото пожелаеш, какво би искал/а най-много?". Така в Индия той среща просещо на улицата момче, което дава колкото категоричен, толкова и шокиращ отговор: "Молив".

Тази среща преобръща светогледа на Адам и той се замисля как е възможно нещо толкова малко като един молив да отключи потенциала на едно дете. Адам подарява молив на момчето, а след известно време, докато работи в една от най-големите консултантски компании в света, основава Pencils of Promise–неправителствена организация, която набира средства за изграждането на училища в бедни райони на развиващи се държави.

Малко по-късно Адам заменя обещаваща и доходоносна кариера за каузата да осигури достъп до образование на хиляди деца в различни точки на света. В навечерието на 25-ия си рожден ден той открива банкова сметка на името на Pencils of Promise с инвестиция от 25 долара. Към 2020 г. организацията е направила първа копка на над 500 училища в Лаос, Гватемала, Никарагуа и Гана, много от които вече са завършени.

"Обещанието на един молив" е изпълнена с мъдрост книга, която ще ви покаже как да превърнете живота си в история, която си струва да разкажете.

"Тази книга ще покаже на всеки, който мечтае да преобрази света, как да го постигне." Ричард Брансън, основател и председател на Virgin Group

"Адам Браун е един от най-харизматичните, енергични и напредничави хора в света днес. Тази книга е перфектен наръчник за създаването стъпка по стъпка на живота, който винаги сте желали да имате, според вашите собствени условия. Обърнете внимание на детайлите и ги приложете спрямо своите страсти. Действайте! Започнете да четете и не оставяйте книгата, докато не я завършите." Гари Вайнерчук, главен изпълнителен директор на VaynerMedia и автор на Jab, Jab, Jab, Right Hookи Crush It!

"Изключително вдъхновяваща история, която съдържа основните уроци за създаването на живот, изпълнен със смисъл, страст и цел." Дийпак Чопра, основател на Chopra Foundation

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама