Кейти Пери посвети албум на "коледната целувка" на Сатурн и Юпитер


Кейти Пери посвети албум на "коледната целувка" на Сатурн и Юпитер
Снимка: Getty Images/Guliver

Кейти Пери пусна нов мини диск, наречен "Космическа енергия", който включва шест специални песни, само четири месеца след раждането на дъщеря си.

36-годишната певица посвети новата си творба на "Голямото съединение" - най-рядкото сближаване на Юпитер и Сатурн, което се очаква в нощта на 21 срещу 22 декември.

В своя Instagram профил певицата публикува корицата на албума и написа: "Споделям космическата енергия с вас преди Голямото съединение в понеделник".

Днес, 21 декември, Сатурн и Юпитер ще бъдат на най-близко разстояние една от друга от времената на Средновековието и това явление в небесната сфера се нарича "Коледна целувка" (Christmas kiss), пише в. "Гардиан".

Какво ще се случи и колко рядко е това сближаване?

В кулминацията на 21 декември двете планети ще се появят на небето като една ярка звезда. Това ще се случи, когато 12-годишната орбита на Юпитер и 29-годишната орбита на Сатурн сближат тези планети. Голямо съединение е имало за последно през май 2000 г., но поради неговото положение в небето е било трудно да се наблюдава. Според персонала на обсерваторията в Пърт, Голямото съединение през 1623 г. (по това време Галилео Галилей все още е бил жив) също е било трудно забележимо, тъй като тези планети са били близо до слънцето и "са се губели в яркия му блясък".

"Трябва да се върнем в историята - преди зазоряване на 4 март 1226 г. е било възможно да се види сближаването на тези два обекта на нощното небе", каза Патрик Хартиган, астроном от университета Райс в Тексас.

Как можете да видите това явление?

Според Хартиган през 2020 г. този небесен феномен може да се види от всяка точка на нашата планета, но най-добрите условия за наблюдение ще бъдат около екватора. "Коледната целувка", както астрономът Брад Тъкър от Австралийския национален университет нарече съединението, ще се появи ниско над хоризонта в западното полукълбо и може да се наблюдава около час след залез слънце.

Според експерти на НАСА, Голямото съединение ще трябва да се търси по-близо до хоризонта на югозапад един час след залез слънце и в този момент "тези две гигантски планети ще бъдат на разстояние само 1/10 градуса една от друга - това е равно на дебелината на монета от 10 пенса, ако човек я държи на една ръка разстояние".

Според Тъкър в небето трябва да търсите "тънкия полумесец на Луната, а до него два ярки обекта".

Какво означава това за хороскопа?

Сюзън Милър, суперзвездата на астрологията, казва това: "Голямото съединение определя характера на следващите 20 години и засяга изкуството, музиката, театъра, литературата, развлеченията, модния дизайн, храната, музиката, математиката, науката, политиката. и правителствения дневен ред. С други думи, това засяга всичко!".

Следващият път, когато ще се случи това небесно явление, ще бъде на 15 март 2080 г.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама