Кейти Пери продаде правата за музиката си, ето за колко


Кейти Пери продаде правата за музиката си, ето за колко
Снимка: Getty Images

Кейти Пери е поредният изпълнител, който реши да се раздели с правата на музиката си. 38-годишната певица е сключила сделка с "Литмъс мюзик". Договорката се отнася до всички пет студийни албума на Пери, както и 16 нейни мултиплатинени сингъла. "Карлайл груп" заяви, че тя е продала правата на музиката за 225 милиона щатски долара.

Според компанията партньорството с Кейти Пери е възможно благодарение на дългогодишните професионални отношения на певицата и съоснователя и главен творчески директор на "Литмъс мюзик" Дан Маккаръл. Двамата са започнали през 2010 г., когато Маккарол е назначен за президент на "Кепитъл рекърдс".

Вижте още: Шон Пен: Защо аз отидох в затвора за шамар, а Уил Смит не?

"Кейти Пери е креативен визионер, оказал голямо влияние върху музиката, телевизията, киното и филантропията", каза Маккаръл. "За мен е голяма чест да партнирам отново с нея и да помогна на "Литмъс" да работи с нейния невероятен репертоар."

Ханк Форсайт, съосновател и главен изпълнителен директор на "Литмъс мюзик", нарече песните на Пери "съществена част от тъканта на глобалната културна".

Вижте още: Зрител на „Игри на волята“ разкри голяма измама (СНИМКА)

Петте студийни албума на Пери, включени в сделката, са издадени между 2008 и 2020 г. Те са "One of the Boys", "Teenage Dream", "Prism", "Witness" и "Smile". Оригиналните записи на тези албуми са притежание на "Юнивърсъл мюзик груп".

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама