Кой води хоровода на любовта?


Кой води хоровода на любовта?

Антон Угринов е режисьор на театрална постановка, която разкрива по оригинален и хумористичен начин съвременната представа за любов и човешки отношения. Носи името „Хоровод на любовта”, а според самия режисьор хороводът в днешно време е воден от егото. Какво сподели младият режисьор за театъра, любовта и умението да се обичаме, научете от следващите редове:

***

Как се развива българският театър в последните години?

Българският театър се развива в две направления. Едното е свързано изцяло със забавата и понякога е дори с единия крак в лошия вкус. Другото е в посока на истинско изследване и любопитство към голямата драматургия. А тя ни учи как по-лесно да разбираме света, който ни заобикаля. Когато забавлението и смисълът са заедно е най-добре.

Какво дава на артистът театралната сцена?

Артистът е човекът, който в крайна сметка предава посланието на зрителя. Ако то е забавно и смислено е прекрасно. Понякога за съжаление артистът се изкушава само от аплодисментите независимо от нивото на продукцията. Театърът и телевизията са две съвсем различни територии. Това го казвам като човек, който има вече достатъчно опит и в двете. Това е като разликата между вестника и романа. Те имат различна функция и чар. Лошо е обаче, когато театърът слиза на нивото на телевизията. Телевизията трябва да информира и забавлява. Това е толкова ясно и просто. Театърът е доста повече от това. Неща като “Комиците” са много адекватни за телевизия и съвсем неадекватни за театър. Напоследък обаче нещата доста се посмесиха, заради изкушението на някои директори да имат повече публика. Това е глупаво.

Умее ли българинът да цени изкуството?

Според мен българинът, който има отношение към изкуството, се чувства малко неуютно в целия, леко пошъл контекст, в който се намира страната сега.

Кое е най-ценното качество на добрия артист?

Добрият артист трябва да е сетивен и рефлективен. Пластичен и емоционален.

Колко пъти е играна постановката до момента и как я възприема публиката?

Не съм броил колко пъти е играна до момента. Играе се вече втора година. Публиката я приема прекрасно и това всички го усещаме. Доставя й истинско удоволствие да бъде на 50 сантиметра от актьорите.. Това е много трудно за един актьор, да играе толкова близо.. Трябва да си много верен защото всеки фалш много си личи...

Коя е най-силната мотивация на актьорите в постановката?

Това, че всички направихме нещо заедно, което беше като бенефис на тези четири години, които прекарахме заедно. Аз като техен преподавател и те като мои студенти. Това са млади, но много талантливи и смислени хора. Много ги обичам.

От какво зависи бъдещето на актьорите, завършили НАТФИЗ?

От три неща. От държавата. От късмета. От таланта.

Умеем ли да се обичаме или любовта е изгубена ценност?

Въпросът е какво е любовта и има ли я изобщо или е нещо, за което всички говорят, но малко са го срещали. Любовта има много лица, някои са доста лъжовни. Любовта често е една нечестна игра.

***

Ако искате да се насладите на интерпретацията на съвременното разбиране за любов, отделете вечерите си на 14 май или 13 юни и посетете „Хоровод на любовта” в СФУМАТО. Можете да резервирате вашите билети на телефон 02/9433890 и да сте сигурни, че в постановката ще познаете себе си в много ситуации, образи и думи. Доставете това удоволствие на душата си. Човек има нужда от изкуство!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама