Койна Русева и Асен Блатечки празнуват юбилеите си с постановка


Койна Русева и Асен Блатечки празнуват юбилеите си с постановка
Снимка: Александър Богдан Томпсън

Койна Русева и Асен Блатечки отбелязват заедно своя 50-годишен юбилей с премиерен спектакъл по текстове на Шекспир, Пушкин, Чехов и Жозиан Баласко. "Омразна любов" на театрална къща Вива Арте представя многообразния талант на звездните сценични партньори с няколко от най-известните сцени от световната класическа драматургия, в които двамата почти мигновено преминават от състояние на омраза към върховна любов – Лейди Ана и Ричард от "Ричард III" на Шекспир, Дон Жуан и Дона Ана от "Дон Жуан' на Пушкин, Катерина и Петручио от "Укротяване на опърничавата" на Шекспир, Смирнов и Попова от "Мечка" на Чехов. Премиерaта е на 31 октомври в София, открита сцена "Сълза и смях".

Предизвикателствата, които режисьорът Борислав Чакринов поставя пред Койна Русева и Асен Блатечки, изискват изключително майсторство и създават условия за висш актьорски пилотаж. На сцената им партнират Стефан Иванов и Асен Лозанов, а уникалната трансформация от образ в образ е възможна благодарение на специалния грим на София Ракова от FX Studio Bulgariа. Красивите класически костюми са дело на талантливата костюмографка Мартина Варийска.

Отложен с година поради пандемията, юбилейният спектакъл "Омразна любов" разказва за това странно чувство "любовта", което ни връхлита неочаквано, нарушава покоя ни, прави ни луди… и смешни. Понякога не искаме тази любов, мимолетна и вечни, но без нея не можем. На сцената взаимоотношенията между Асен Блатечки и Койна Русева създават такава енергия, такава главоблъсканица от възходи и падения, от привличане и отблъскване, че ако това бяха реални взаимоотношения, тази двойка нямаше да слиза от челните страници на жълтите издания.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама