Концерт на хора и растения за първи път у нас


Концерт на хора и растения за първи път у нас
Снимка: iStock

За първи път в България ще се проведе съвместен концерт между хора и растения, които ще творят музика заедно. Уникалното по рода си събитие ще се състои на 28 октомври, четвъртък, от 19.00 ч. в кино "Влайкова".

Концертът е възможен благодарение на проекта "Музиката на растенията". Неговите автори изобретяват музикално устройство, което дава "глас" на листа и корени.

Вследствие на задълбочени изследвания върху поведението на растенията и развитието на новата наука растителна невробиология, ние вече знаем, че растенията имат сетива и съзнание. Нещо повече - те могат да чувстват и да общуват! Звучи невероятно, нали? Как да се убедим в това? Един от отговорите е, чрез употребата на музикален инструмент, който улавя електромагнитните сигнали от повърхността на листата на растението и кореновата му система и ги преобразува в красиви мелодични звуци. Посредством езика на музиката ние можем да общуваме с растенията и да бъдем изследователи.

На сцената редом до растенията ще видим още Илиана Селимска (келтска арфа), Константин Кучев, познат още като Косе Босе (цигулка), Петър Йорданов – Бъни (перкусии) и Светлин Маринов (пиано).

Билетът за музикалния спектакъл е на стойност 20 лева, като е необходима предварителна резервация на 0888574514.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама