Крисчън Бейл ще изиграе Стив Джобс


   Крисчън Бейл ще изиграе Стив Джобс
Снимка: Getty Images/Guliver

След отказа на холивудската звезда Леонардо ди Каприо да се снима в нов биографичен филм за покойния съосновател на Apple Стив Джобс, главната роля в продукцията на "Сони пикчърс" е поверена на британския актьор Крисчън Бейл, съобщи агенция Блумбърг, като се позова сценариста Арън Соркин.

По думите на Соркин снимките на лентата ще започнат през следващите месеци.

След отказа на Ди Каприо за ролята на Джобс бяха спрягани имената на Бен Афлек, Мат Деймън и Брадли Купър. В крайна сметкa обаче изборът е паднал на Бейл.

"За ролята на Джобс ни беше необходим най-добрият съвременен актьор от определена възрастова категория и това е Крисчън Бейл. На него дори не му беше необходимо да прави пробни снимки" - казва Соркин.

Предстоящата екранизация на живота на починалия през 2011 г. от рак съосновател на Apple е по книгата "Стив Джобс" на Уолтър Айзъксън. Зад филмовия проект освен компания "Сони пикчърс", стоят и някои от най-големите умове в съвременната филмова индустрия - продуцентът Скот Рудин и сценаристът и носител на "Оскар" Арън Соркин. Същият екип създаде хитовата продукция "Социалната мрежа" (2010 г.).

Лентата за Стив Джобс ще бъде режисирана от носителя на "Оскар", британеца Дани Бойл. Как ще се казва филмът и кога ще е премиерата му, не се съобщава.

Източник: БТА

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама