Кристиан Костов се класира за финала на Евровизия


 Кристиан Костов се класира за финала на Евровизия
Снимка: Getty Images/Guliver

Българският представител на "Евровизия" Кристиан Костов участва вчера във втория полуфинал на конкурса и се класира за големия финал в събота.

Кристиан изпълни изключително емоционално своята песен "Beautiful mess" и беше аплодиран бурно от публиката. Той и екипът му бяха подбрали семпло сценично представяне, което обаче беше достатъчно въздействащо заради атрактивните графики, с които българинът си взаимодействаше по невероятен начин.

Във втория полуфинал участваха Сърбия, Австрия, Македония, Малта, Румъния, Холандия, Унгария, Дания, Ирландия, Сан Марино, Хърватия, Норвегия, Швейцария, Беларус, България, Литва, Естония и Израел. На финала на конкурса, след гласуване, попаднаха десет от тях.

"Нямам думи. Много благодаря на всички българи в чужбина, които гласуваха, аз вярвам, че България наистина може да спечели тази година." Това заяви Кристиан Костов, който класира България за трети път в историята й на финала на песенния конкурс "Евровизия". 

"Нищо не гледам, просто много се радвам на всичко, което се случва", отговори той на въпрос дали обръща внимание на прогнозите на букмейкърите, които го поставят сред фаворитите на финала.

Кристиан заяви, че е бил притеснен преди да излезе на сцената на "Евровизия", но се радва, че вече е финалист. Той повтори, че целият му екип вярва, че страната ни може да победи на конкурса тази година и това им дава самочувствие да се представят добре.

Кристиан коментира, че е уверен в себе си и се надява просто да е в добра форма за големия финал в събота. "Знам, че зад мен стои една огромна армия от българи и знам, че ще продължим напред и наистина можем да спечелим "Евровизия"", допълни той.

Кристиан има шанс да попадне в първата тройка, прогнозира Google. На първо място, според Google, се нарежда песента "Requiem" на Алма от Франция с 266 точки. Освен певица красивата французойка е още композитор и текстописец. Втори с 257 се очаква да е победителят от Сан Ремо италианецът Франческо Габани с "Occidentali's Karma". Според класацията на Google "бронзът" ще отиде при Кристиан Костов, който ще ни представи с песента "Beautiful Mess". Тя е събрала 240 точки. Ако Кристиан наистина се класира трети, тогава той ще подобри резултата на Поли Генова от миналата година, когато тя зае четвъртото място.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама