"Кръв във Виена" по Epic Drama – младо кино, китайски антики и още нещо


"Кръв във Виена" по Epic Drama – младо кино, китайски антики и още нещо
Снимка: Epic Drama

"Кръв във Виена" се завръща по Epic Drama с третия си сезон от 9 януари – всеки понеделник в 22:00 часа (всяка събота в 22:45 часа). Новите три филма на криминалната драма "в епоха" се случват в 1908 г. Брилянтният млад лекар Макс Либерман и издръжливият детектив инспектор Оскар Райнхарт вече са утвърден екип за разрешаване на престъпления.

Героите ще се занимаят със случаи в модния квартал, търговията с китайски антики и очарователния нов свят на киното. Изненадващо, обаче, новият сезон, заснет в Будапеща, е доминиран от… любовта! 

"Има любовни триъгълници навсякъде", казва относно сезон трети Матю Биърд в ролята на Макс Либерман. Младият актьор е известен най-вече с ролите си в номинирания за "Оскар" "The Imitation Game" и популярния сериал "Avenue 5".

"Всъщност най-здравата връзка се оказва нашата. Наистина сме солидна двойка", добавя с усмивка Юрген Мауер, който играе партньора на Макс, детектив Оскар Райнхарт. Австрийският актьор има обширен опит с криминалните драми предвид титулярната си роля в един от най-известните европейски криминални сериали - Tatort.

Тази "стара двойка" преживя доста в предишните сезони. "В началото Макс и Оскар бяха в конфликт", пояснява Матю Биърд.

"Макс вярва страстно в новата наука психоанализа, а Оскар никак не се вълнува от света на умозрителното. С течение на времето, обаче, развиват взаимно уважение. А и приятелство. В трети сезон, обаче, избуява нов конфликт: Макс е написал книга за психопатията на криминалния ум, а Оскар започва да се чуди дали Макс не се вълнува от тези убийства само от его и суета. Така че те трябва да се изяснят по този въпрос."

За щастие на помощ им идват жените: една от тях е годеницата на Макс – Клара (Луизе фон Финк), която е станала моден журналист, а другата е сестрата на Макс - Леа, която се занимава със семейния бизнес, а сега вече има и любовно увлечение. "Тъкмо това исках", възкликва Шарлийн Макена (може да сте я забелязали в "Peaky Blinders" и "Bloodlands"), която е в ролята на Леа.

В трети сезон се променят не само героите, но и снимачната площадка: сниман е в Будапеща, а не във Виена. Според актрисата Шарлийн Макена, това, че е заснет на терен, а не в студио, добавя към особения характер на сериала.

"Когато се върнеш на снимачната площадка, сложиш си костюма, видиш този фантастичен декор, имаш чувството, че година и половина от предходния сезон не се е случила", казва актьорът Юрген Мауер.

Подобно на него, Шарлийн Макена е очарована: "Когато дойдеш на работа, се приземяваш. Казваш си: "Погледни прекрасния свят, в който имам късмета да играя!". Всичко е толкова прецизно и уникално, че е фантастично."

Все пак тя не би искала да живее в 1908 г. по една причина – корсетите. "Бих отишла там за ден или може би уикенд, но да остана – не, благодаря!"

"Кръв във Виена" е много повече от особен криминален сериал "в епоха". Когато на номинирания за "Еми" режисьор Робърт Дорнхелм ("Anne Frank: The Whole Story", 2001) му предлагат работата, той е изненадан:

"Приех, защото това е много повече от кримка", казва режисьорът, който подобно на Макс Либерман, е увлечен от психологията на героите и съпътстващата история.

"Кръв във Виена" сезон трети дава повече от разрешаване на криминални случаи от преди 110 години! Сложни характери и чувства, фантастични локации и детайли, романс и още нещо – всеки понеделник от 22:00 часа по Epic Drama. Повторение – събота в 22:45 часа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама