Леонардо ди Каприо спечели и БАФТА


Леонардо ди Каприо спечели и БАФТА
Снимка: Getty Images/Guliver

Американският актьор Леонардо ди Каприо и сънародничката му Бри Ларсън получиха наградите на Британската академия за кино и телевизионни изкуства (БАФТА) за Най-добра мъжка роля и Най-добра женска роля.

Най-престижните кино отличия във Великобритания бяха раздадени вчера в Лондон.

41-годишният Ди Каприо си тръгна със статуетката заради ролята си във филма "Завръщането". Това е и първата му награда БАФТА.

Британската киноакадемия избра лентата за Най-добър филм. "Завръщането" бе удостоен по-рано в неделя и с "бронзовата маска” в категории като Най-добър звук, Най-добра операторска работа и Най-добър режисьор.

Бри Ларсън получи наградата за главна женска роля в драмата на ирландския режисьор Леонардо Ейбрахамсън във филма "Стая". 26-годишната актриса вече има "Златен глобус” за тази роля.

Световната киноиндустрия нарича наградите БАФТА репетиция за връчването на "Оскари"-те. Тъй като Ди Каприо при цялата си популярност никога не е получавал тази награда, то неговият триумф от неделната вечер в Лондон може да се смята за признак, че в най-скоро време американският актьор най-накрая ще получи най-голямата кинонаграда на САЩ.

И Ларсън може да стиска палци. Тя е номинирана и за "Оскар" за същата си роля във филма "Стая”.

Най-добър актьор в поддържаща мъжка роля стана Марк Райлънс за изпълнението на съветски разузнавач в американския исторически филм на Спилбърг "Мостът на шпионите".

Най-добра актриса в поддържаща женска роля стана американката Кейт Уинслет за ролята на Джоана Хофман в биографичната драма на Дани Бойл "Стив Джобс".

Филмът "Бруклин" на Джон Краули получи наградата на Британската академия за кино и телевизонни изкуства (БАФТА) в категорията Най-добър британски филм.

 

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама