Майкъл Маларки: Искам музиката ми да говори сама за себе си


Майкъл Маларки: Искам музиката ми да говори сама за себе си
Снимка: КEY

Майкъл Маларки, по-познат у нас като Ензо от сериала "Дневниците на вампира", също така е много добър изпълнител. Той гостува днес, 21 ноември, в Sofia Live Club, където ще изпълни песните от албума си "Mongrels", който излезе в началото на септември. Той сподели с нас повече за любовта си към музиката и от къде черпи вдъхновение за парчетата си.

Ти си най-известен с актьорската си кариера, но сега имаме възможност да те видим в нова светлина. Кое е на първо място за теб - страстта ти по киното или по музиката?

Бях ненаситен музикален колекционер в гимназията и започнах да работя в звукозаписно студио, когато завърших. Нямах идея какво искам да правя - освен това, че не желая да отида в университет, затова сформирах собствена група. По стечение на обстоятелствата след няколко години бях избран да участвам в постановка в местен колеж и осъзнах, че искам да преследвам актьорска кариера. Просто нещо ми щракна. Малко след това заминах за Лондон, за да уча в училище по драматично изкуство, но през всичките тези години не спрях да правя музика. Не мога да избирам между актьорството и музиката, тъй като и двете са част от мен. И двете се "захранват" едно от друго по много начини.

Какво беше най-вълнуващото нещо за теб по време на целия процес по записването на албума ти "Mongrels"?

Като цяло да бъда в студиото е много вълнуващо. Особено обичам да работя с други музиканти и да си "играем" с различни звуци, създавайки изцяло нова песен в процеса. Обикновено имам груба представа какво целя, но няма нещо, което да обичам повече, от това да позволя нещата да се случат на момента. Казваме му "студийна магия".

Има много интересна философия зад значението на "Mongrels" - може ли да ни кажеш малко повече за това? Какво най-много те вдъхновява?

Не искам да звуча прекалено интелектуално, тъй като предпочитам музиката да говори сама за себе си. Писането на песни е повече вътрешен процес. Не знам предварително какъв ще бъде записът, по-скоро откривам, когато го слушам впоследствие. Събирам всичко, след което малко по малко сортирам. Това е сякаш редиш пъзел. Предполагам, че вдъхновението ми е просто желанието ми да събера всички парчета заедно.

Има ли изпълнител/група, с когото мечтаеш да запишеш песен?

Бих искал да работя с ембиънт музика, като това е нещо, което съм правил преди. Просто нямам търпение да науча цялото това оборудване, което се изисква, затова бих си партнирал с някой, който е запознат.

Какво ти предстои?

В началото на следващата година ще пусна ново парче. Също така съм написал достатъчно песни за втори албум и се надявам скоро да вляза в студио и да го запиша. Също така ми предстоят и нови неща в актьорски план - серии, филм...

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама