Мариан Вълев представи новия си филм, заснет с телефон (ВИДЕО)


Мариан Вълев представи новия си филм, заснет с телефон (ВИДЕО)
Снимка: ПР

Премиерата на филма "Чалга" - най-новият филм на режисьорa Мариан Вълев, се състоя на 7 март 2023 г. Лентата е заснета изцяло с помощта на смартфон.

"Чалга" е вторият пълнометражен филм на Мариан Вълев като режисьор. В новия си проект той разказва история за живота на младите хора, за техните мечти и ценности, за това на какво са готови, за да ги постигнат.

Главните роли са поверени на Елеонора Иванова – Нори и Цветелина Стоянова, а звездният филмов екип се допълва от любими български актьори като Любомир Нейков, Димитър Рачков, Кръстю Лафазанов, Стефан Мавродиев и Виктор Калев, музиканти, инфлуенсъри и други популярни личности от обществения живот. Сред останалите емблематични членове от екипа на филма са Димитър Гочев - едно от големите имена в операторското майсторство, а музиката на филма е дело на именития музикант Румен Бояджиев.

"В този филм със сигурност не става дума за чалгата като музика. Според етимологията си, думата "чалга" означава инструменталист, свирач. Чалгата по-късно придоби едно друго семантично значение като начин на мислене, повърхностност, начин на живот. Във филма със сигурност не става дума за чалгата като музика, а за чалгата като начин на мислене", казва Мариан Вълев и допълва "Това е филм за приятелството, за ценностната система, която напоследък малко позабравихме, за близостта между хората, и за обичта между тях".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама