Мел Гибсън скоро започва да снима продължение на "Страстите Христови"


Мел Гибсън скоро започва да снима продължение на "Страстите Христови"
Снимка: Getty Images

Мел Гибсън ще започне снимките на продължението на хитовия филм от 2004 г. "Страстите Христови" в следващите няколко месеца, съобщи "Дейли мейл".

67-годишният австралийски режисьор и актьор вече неколкократно е анонсирал втория филм, озаглавен "Страстите Христови: Възкресение", но сега се появява информация, че снимките най-накрая ще стартират през пролетта на 2023.

Според Newsmax Джим Кавизъл ще се завърне в ролята на Исус, а Мел отново ще бъде режисьор.

"Страстите Христови" спечелиха огромните 612 млн. долара в световен мащаб при сравнително малък бюджет от 30 млн. долара, което го превърна в най-касовия филм с рейтинг R в историята на американския боксофис.

Въпреки че филмът несъмнено е финансов успех, Мел и екипът му си спечелиха и негативни отзиви. Някои критици упрекват филма за прекомерното насилие, а други твърдят, че се отклонява твърде драматично от библейската история, на която се основава. Лентата също така беше упрекната от някои зрители, че представя антисемитски теми.

"Разбира се, това е огромно начинание и знаете, че това не е "Страстите 2". Нарича се "Възкресение"", каза Мел по време на интервю в Калифорния.

Сценаристът на "Смело сърце" Рандал Уолъс вече е подписал договор за проекта. Той говори за желанието си да участва в продължение на филма "Страстите Христови", като заяви пред The Hollywood Reporter: "Винаги съм искал да разкажа тази история. "Страстите" са началото и има още много за разказване".

Сценаристът заяви, че е проявил интерес поради огромното търсене сред религиозните поклонници, които са помогнали на оригинала да се превърне в най-касовия независим филм на всички времена.

Той каза: "Евангелистката общност смята "Страстите" за най-големия филм, излизал някога от Холивуд, и те постоянно ни казваха, че според тях продължението ще бъде още по-голямо".

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама