Мили Алкок за ролята на Ренира Таргариен в "Домът на дракона": Тя е остроумна и дръзка


Мили Алкок за ролята на Ренира Таргариен в "Домът на дракона": Тя е остроумна и дръзка
Снимка: HBO България

Преди дни се състоя премиерата на "Домът на дракона", предисторията на хитовия сериал "Игра на тронове". Оригиналната драма на HBO бързо покори феновете по цял свят и събра положителни коментари от критиците. И подобно на силния образ на Денерис Таргариен, известна като майката на драконите, в новата поредица ще проследим историята на принцеса Ренира Таргариен, която се превръща в първата жена, начело на Вестерос. Първородното дете на краля, тя е с чиста валирианска кръв и е ездачка на дракони. Ролята се изпълнява от 22-годишната австралийска актриса Мили Алкок, която преди това е участвала в редица по-малки продукции като "Wonderland", "Janet King", "A Place to Call Home", "Pine Gap" и други. Наскоро тя каза пред The Post, че всъщност не е гледала "Игра на тронове", преди да получи ролята.

"Знаех, че е много популярен сериал, но нищо повече. След като бях избрана да отида на прослушване, го изгледах, за да се подготвя - всичките 8 сезона само за 2 седмици. Беше невероятно, бързо станах фен и разбрах защо всички го обичат."

Когато се обаждат на Алкок, за да й кажат, че е избрана да изиграе Ренира, дъщерята на крал Визерис, тя все още живее на тавана в къщата на майка си.

"Никога не съм мислила, че това ще ми се случи. Беше абсолютен шок, не можех да повярвам. Осъзнах какво наистина се случва, когато реално започнахме да работим по проекта. Тронната зала беше невероятна. Всеки път, когато отивах на снимачната площадка, бях развълнувана и имаше нещо ново."

Макар че тя харесва изпълнението на Емилия Кларк като Денерис, Мили не черпи вдъхновение от нея, за да се превъплъти в Ренира. "Очевидно има прилики между техните морални ценности, но в крайна сметка действат много различно."

Вместо това се вдъхновява за образа си от Кейт Бланшет в "Златният век" и Одри Хепбърн в "Римска ваканция". "Ако можете да комбинирате тези 2 жени заедно, мисля, че това е Ренира. Тя е остроумна и дръзка, но трябва постоянно да се съобразява и да действа спрямо ръководната си позиция. Но можете да видите под повърхността, че се чувства доста неудобно в кожата си."

Както показва първият епизод на "Домът на дракона", Ренира има необичайна връзка с чичо си Деймън (Мат Смит) и помежду им се долавя флирт.

"Аз и Мат стигахме до взаимно разбирателство, че (връзката) съществува, но е под повърхността. Сякаш водят два паралелни разговора във всяка сцена - това, което всъщност казват и това, което изразяват с езика на тялото си, с очите си, с тона си. Беше наистина забавно да работя с Мат. Той е много добър актьор, внимателен е и ми помогна да се представя по-добре."

"Мисля, че Ренира е на възраст, в която не може да направи разлика между платонична любов, романтична любов и похот, защото не е живяла достатъчно дълго и не е преминала през тези преживявания. Затова смятам, че тя разбира, че има чувства към Деймън, но не е съвсем сигурна какви са и как да се държи с него, което прави отношенията им толкова интересни", каза още Алкок.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама