Морган Уолън триумфира на наградите "Билборд"


Морган Уолън триумфира на наградите  "Билборд"
Снимка: Getty Images

В неделя, 19 ноември, кънтри певецът Морган Уолън отбеляза 11 първи места на церемонията за музикалните награди на "Билборд", което представлява най-голямата годишна равносметка за който и да е изпълнител, откакто Дрейк получи 12 приза през 2019 г., съобщи изданието на сайта си.

Тейлър Суифт спечели 10 награди тази година, с което общият брой на тези отличия в кариерата ѝ досега достигна 39, което я поставя в равенство с Дрейк за най-много награди за всички времена. (Дрейк спечели пет награди тази година, за да достигне същия брой).

Уолън спечели награди както за най-добър албум ("One Thing at a Time"), така и за най-добра песен ("Last Night"). За първи път един изпълнител печели и двете ключови награди в една и съща година, откакто Ъшър го направи през 2004 г. с албума "Confessions" и с мегахита "Yeah!" (с участието на Лил Джон и Лудакрис).

Суифт спечели наградата за най-добър изпълнител за трети път, което я поставя в равенство с Дрейк за най-много победи в тази категория.

Уолън доминираше изцяло в кънтри категориите, като спечели титлите най-добър кънтри изпълнител, най-добър кънтри албум, най-добра кънтри песен и най-добро кънтри турне.

Дрейк беше също толкова безпощаден в областта на рапа, като спечели наградата за най-добър рап изпълнител за рекорден пети път, за най-добро рап турне за втори път, както и за най-добър рап албум ("Her Loss") и най-добра рап песен ("Rich Flex").

Сиза и Зак Брайън оглавиха категориите аренби и рок. Сиза спечели наградата за най-добра аренби изпълнителка, най-добър аренби албум (SOS) и най-добра аренби песен ("КіІІ Bill"). Но наградата за най-добър аренби изпълнител на турне отиде при Бионсе.

Зак Брайън спечели приза за най-добър рок изпълнител, най-добър рок албум ("American Heartbreak") и най-добра рок песен ("Something in the Orange"). Наградата за най-добър рок изпълнител на турне обаче отиде при Coldplay. Победите на Брайън включват ключовата категория за най-добър нов изпълнител.

21 Савидж, Бед Бъни, Бионсе и Майли Сайръс спечелиха по три награди. По този начин общият брой на наградите на Бионсе достигна 16, което я поставя в равенство с Уитни Хюстън и Марая Кери за най-много "Билборд" отличия на цветнокожа жена. Тази година Кери получи специална награда за постижения в класациите за историческия успех на сингъла си "All I Want for Christmas Is You", който оглавяваше класацията на "Билборд" всяка година от 2019 до 2022 г. и може да се завърне на първото място и тази година.

Имаше и горчиви разочарования - Люк Кумс бе финалист в 10 категории, но не получи нито една награда. Ариана Гранде беше на финал в пет категории и също така не спечели нито една. Metallica пък загубиха съревнованието за най-добра рок група от Arctic Monkeys.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама