Музиканти: Остани си вкъщи и слушай българска музика


Музиканти: Остани си вкъщи и слушай българска музика
Снимка: ПР

Родни музиканти се включиха в кампанията "Остани си вкъщи, слушай българска музика!", за да насърчат и окуражат хората да спазват препоръките за самоизолация и така да ограничат разпространението на COVID-19 у нас.

Всеки от тях избра своя начин да се обърне към феновете. Веселин Маринов, Дидо от D2 и Нина Николина записаха видео обръщения от домовете си.

Сподели с твоите приятели

100 Кила пък освен призив отправи и музикално предизвикателство към колегата си Любо Киров, като изпя негова песен и стана първият изпълнител, който поде инициативата #ПредайНататъкПесента.

Сподели с твоите приятели

Тото от СкандаУ, DJ Мартен, Гери Турийска, Илиана Бойчева и Вида Пиронкова и др. пък ще предложат своите селекции за плейлисти с по 33 български парчета, които трудно намират място в ефира, но хората могат да слушат, докато са си вкъщи.

Кампанията "Остани си вкъщи, слушай българска музика!" е част от платформата Обичам българска музика, която стартира през февруари с подкрепата на стотици български творци и браншови организации за защита на българската музика като част от националната култура и идентичност.

"Българската музика винаги е била източник на надежда и опора за българите през цялата ни история. Сегашният момент го доказва отново. Благодарни сме на всички български музиканти и творци, които се включват в кампанията – всеки от тях по своя начин, за да изпратят отговорни послания, но и да дадат кураж и да повдигнат духа", обясни композиторът Ясен Козев от Инициативния комитет за повече българка музика в ефира.

Той допълни, че като част от кампанията са изпратени и покани към над 40 български радиа, телевизии и медийни групи с призив 23 март да бъде обявен за Ден на българската музика в ефира. Идеята е поне 6 от 10 песни в ефира в рамките на 24 часа да са именно на родни автори и изпълнители, с което медиите също да покажат съпричастност и да подкрепят духа на българите и да отговорят на ясно изразеното им желание.

Кампанията "Остани си вкъщи, слушай българска музика!" е отворена и за всички хора, които обичат да пеят. Те могат да изпращат видео записи на своите изпълнения на родни песни, направени у дома и по този начин да предадат добра енергия и кураж.

"Оказва се, че хората не само обичат и имат нужда да пеят българска музика, но го правят и изключително добре. Получаваме десетки видеа, а едно от тях – изпълнение на песента Девойко, мари, хубава, направено от младата певица Мария Димитрова, се превърна в истински хит в мрежата и вече има близо 60 000 гледания", обясни още Ясен Козев.

Сподели с твоите приятели

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама