Ники Кънчев и Тервел Пулев се снимат във филм за киберпрестъпността


Ники Кънчев и Тервел Пулев се снимат във филм за киберпрестъпността
Снимка: ПР

Известният телевизионен водещ Ники Кънчев и топ спортистът на България – Тервел Пулев, се снимат в късометражния филм "Киберпрестъпност/Cybercrime", който се занимава с престъпността в интернет.

Според създателя на филма – Атанас Михайлов, "са необходими ефикасни методи за превенция и защита от киберпрестъпност, както и запознаване на потенциалните потърпевши от всички възрасти с възможните заплахи и начини за предпазване от тях, което е и главна цел на филма".

Във филма са представени истории по действителен случай, към които творческият екип се отнася отговорно и с човещина. Случайните запознанства в социалните мрежи често се превръщат в кошмар, 13-годишно момиче е изнудвано от педофил онлайн чрез изпратени видео записи и неусетно става секс робиня, уж добра приятелка снима тайно полугола съученичка в съблекалнята след час по физическо, нарочила я е за "зубърка" на класа и без да ѝ мигне окото, разпространява видеото в мрежата, и т.н. Истории като на кино, сякаш невероятни, иска ни се да не са истински, но това е нелицеприятната действителност по целия свят.

Филмът "Киберпрестъпност/Cybercrime" има важната мисия да бъде своеобразен учебен материал, когато служители на ГДБОП разговарят с ученици в училищата и им разясняват опасностите от пребиваването в интернет. Съвместно с ГДБОП, филмът ще бъде показван в държави и училища в цяла Европа. В България ще бъде разпространяван и в кината.

"Трябва да се внимава повече, защото, както се казва в "Киберпрестъпност/Cybercrime": "На всеки 37 секунди се извършва по едно интернет престъпление някъде по света", споделя режисьорът и сценарист Атанас Михайлов и предупреждава: "Замислете се... На всеки 37 секунди... Въпросът е не дали ще ви се случи, А КОГА!!!"

Сред останалите актьори във филма са адвокат Доби Главинчева, Емил Костов, Радослав Колев (познат ни от "Фермата" по bTV) Тодор Шейнов, Василена Спасова, Кристина Барганска, Самоел Ованесян. Във филма участва и Явор Колев, създател на отдел Киберпрестъпност – той е създател на кампанията "Пази детето в интернет".

Оператор на филма е Емилиан Дичев, първи асистент режисьор е Калоян Патерков.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама