Новият български филм "Чичо Коледа" е вдъхновен от истинска история


Новият български филм "Чичо Коледа" е вдъхновен от истинска история
Снимка: ПР

Когато си спрял да вярваш в Дядо Коледа и когато най-малко очакваш някой да ти помогне, можеш да срещнеш своя Чичо Коледа заспал на автобусна спирка. Това е сюжетът на новия български филм "Чичо Коледа" на режисьора Ивайло Пенчев, чиято премиера ще се състои на 23 ноември 2021 в Зала 1 на НДК 19.00 ч. (част от програмата на Киномания).

Малко преди да замине с осиновителите си за Америка, където ще се сбъднат мечтите му, сираче е изоставено от тях и се оказва на улицата. Това не е някаква сълзлива мелодрама, а истинска история, вдъхновила лентата. Тя е разказана в репортаж на "БТВ репортерите" "(Не)осиновени" от 17.12.2017 г.

Изоставеният Гошко намира своя Чичо Коледа, който е загубил паметта си. Те са приютени от трима улични музиканти, които са превърнали в свой дом изоставено бомбоубежище. Случайността среща Чичо Коледа и Гошко с красивата сервитьорка Милена, с любовницата на Датския принц и дори с президента и премиера. Чичо Коледа и детето стават медийна сензация за един ден, а след това всички забравят за тях. Гошко е върнат в дома за сираци, а Чичо Коледа отново остава на улицата. Той, музикантите и Милена вече имат обща кауза – да сбъднат мечтата на детето поне веднъж да празнува истински рожден ден.

Таксиметровият шофьор Марин кара всеки ден на процедури в болницата прикованата в инвалиден стол Ирина. Постепенно двамата стават близки, но и разбират, че всеки от тях има своята шокираща тайна.

Случайна среща в болницата на Чичо Коледа и Марин води до неочаквана за всички герои развръзка, в основата на която лежи стара снимка отпреди 40 години.

Понякога коледните чудеса са абсурдни, но не е изключено тъкмо абсурдите да се окажат най-красивото коледно чудо.

Всеки от героите търси това, което жадува най-много – семейство, идентичност, прошка, любов, съчувствие, приятелство. Поредица от неочаквани обрати преобръща живота и взаимоотношенията на персонажите. Откривайки другите, всеки от тях открива и по нещо ново за самия себе си.

Главните роли в "Чичо Коледа" са поверени на Филип Аврамов, Ален Ангелов, Малин Кръстев, Симона Халачева, Васил Банов, Стефан Денолюбов, Свежен Младенов, Милена Аврамова, Китодар Тодоров, Меглена Караламбова, Ивайло Драгиев и Аня Пенчева.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама