Новият филм на Джоли се бори за Оскар


Новият филм на Джоли се бори за Оскар
Снимка: Getty Images/Guliver

Новият филм на Анджелина Джоли "Отначало те убиха баща ми: Спомените на дъщерята на Камбоджа" бе включен в надпреварата за номинация за "Оскар" в категорията за най-добър чуждоезичен филм.

Лентата, режисирана и продуцирана от Джоли, е заснета изцяло в югоизточната азиатска страна и не съдържа никаква английска реч, тъй като всички актьори са всъщност граждани на Камбоджа. Драматичният сюжет пък е изграден въз основа на мемоарите на Лунг Унг и разкрива трагедията на страната по време на управлението на партията на Червените кхмери през 70-те години на XX век, когато биват избити над 2 милиона мирни жители на страната.

Подаденото заявление обаче не означава окончателно, че филмът ще достигне до реална номинация за "Оскар". На първо време Американската филмова академия ще трябва да отсее абсолютно всички подадени предложения за чуждоезичен филми и да ги сведе до общо 9 - шест, излъчени от Комитета на Академията в Лос Анджелис, а след това и още три, гласувани от Изпълнителния комитет на наградата за чуждоезичен филм на Академията.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама