Оскар Айзък ще изиграе писателя Кърт Вонегът в сериал


Оскар Айзък ще изиграе писателя Кърт Вонегът в сериал
Снимка: Getty Images

Оскар Айзък се е доказал като фантастичен актьор, вдъхвайки живот на По Дамерон в "Междузвездни войни", на откровено злокобния Блу в "Sucker Punch", на страховития изобретател Нейтън Бейтман в "Ex Machina" и на няколко супер роли – сред които се откроява тази на Лито Атреидски в "Дюн". Сега талантливият актьор е подписал договор за това, което може би е най-сериозният му персонаж досега: Кърт Вонегът. В предстоящ сериал на Amazon той ще изиграе легендарния автор на "Кланица-5" много преди да се превърне в литературна икона, съобщи Variety.

"Helltown", лимитиран сериал от 8 епизода, проследява Вонегът като борещ се писател в Кейп Код през 1969 г., който се опитва да свърже двата края със съпругата си и петте си деца. Убийството на две жени в Провинстаун предизвиква мания у автора, който започва да издирва убиеца и се приближава опасно близо до истината. Базиран на едноименния роман на Кейси Шърман, сериалът ще включва носители на награди пред и зад камерата.

Ед Бергер, режисьорът на "На Западния фронт нищо ново", наскоро получи четири награди "Оскар" за филма и ще режисира всичките осем епизода на "Helltown". Робърт Дауни Джуниър със своята продуцентска компания "Team Downey" ще помага зад кулисите, за да вдъхне живот на романа за Amazon.

Действието на сериала се развива през 1969 г., същата година, в която Вонегът издава своя шести и най-успешен роман "Кланица-5". Предишните му книги са малки хитове, включително "Майка нощ" и "Люлката на котката", но полуавтобиографичният антивоенен роман изстрелва кариерата на автора на друго ниво. Ветеран от Втората световна война, Вонегът се сражава в Битката за Белгия, а по-късно е военнопленник в германския град Дрезден, което му дава материал за по-късния роман.

Дъщерята на Вонегът, Едит, е била приятелка на Тони Коста, канибала от Кейп Код, и мисълта, че дъщеря му едва не е станала жертва, преследва писателя, докато той отразява процеса срещу Коста за списание Life. Ако беше приела предложението да посети марихуанената леха на Коста, тя вероятно щеше да е сред многото млади жени, станали жертва на харизматичния убиец.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама
Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама