Остри реакции след избора на афроамериканка за ролята на английска кралица


Остри реакции след избора на афроамериканка за ролята на английска кралица
Снимка: Getty Images/Guliver

Джоди Търнър-Смит е избрана да изиграе английската кралица Ан Болейн, втората съпруга на крал Хенри VIII. Чернокожата актриса с ямайски корени трябва да се превъплъти в образа на майката на Елизабет I, която е екзекутирана през 1536 година.

Голяма част от другите главни роли също ще бъдат изиграни от афроамериканци, което доведе до остри реакции в социалните мрежи, тъй като става въпрос за реални личности от английската история.

Мини сериалът ще бъде излъчен по канал Channel 5 и ще проследява последните месеци от живота на Ан Болейн, нейната борба за оцеляване, опитите ѝ да осигури бъдеще на дъщеря си, изправяйки се срещу властващия патриархат в тогавашна Англия.

Връзката на крал Хенри VIII и Ан Болейн е една от най-противоречивите в английската история. Заради любовта си към нея той се развежда с Катерина Арагонска и прекъсва отношенията с католическата църква. Двамата сключват брак през януари 1533 г., а през септември се ражда дъщеря им Елизабет I. Тя не успява да роди на краля обещания син и враговете ѝ в двора се организират срещу нея, като използват нарастващия интерес на краля към Джейн Сиймор. Срещу Ан е поведено разследване по инициатива на Кромуел. Тя е обвинена във вещерство, кръвосмешение, изневяра, предателство, заговор срещу краля. Въпреки неубедителните доказателства срещу нея, Ан е осъдена и обезглавена през 1536. В деня след обезглавяването на Ан Хенри се жени за Джейн Сиймор.

"Много съм развълнувана да се присъединя към екипа, който ще пресъздаде на екран историята на една от най-противоречивите кралици. В ръцете на Линзи Милър (режисьор на сериала) легендата за тази страховита кралица и свирепа майка ще бъде показана като дълбока човешка история. Очаквам с нетърпение да вложа сърцето и душата си в това дръзко пресъздаване на падането на тази емблематична жена." Това каза Джоди Търнър-Смит в официално изявление.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама