Отговори и спечели книгата, вдъхновила филма "Кутийковците"


Отговори и спечели книгата, вдъхновила филма "Кутийковците"

“Добре дошли в Плъховмост. Но внимавайте, защото там се крои хитра измама. Младият Артър налетява на ужасяващия разбойник Крадъл и е в капан сам в града, след като му е отрязан всеки път към дома. Междувременно Крадъл и хората му работят неуморно и потайно по злия и подъл план да унищожат целия град. Дали Артър ще успее да осуети злите планове на Крадъл и да намери пътя към дома с помощта на приятелите си кутийковци и зелеглави, няколко чудати граждани, плъховете и пиратите от Морската пералня на Плъховмост?”

Знаете ли, че това е началото на книжката "Тук има чудовища: Хрониките от Плъховмост”, която вдъхновява студиото "Лайка“ и създателите на "Кутийковците” да направят филма. Книжката сама по себе си е уникална! В нея историите са завладяващи, от тези, които не сме чели от много време.

Ние от iWoman.bg и приятелите ни от "Форум Филм“ ще подарим три броя от книжката на трима от вас, които отговорят правилно на следния въпрос:

“Как се казва авторът на книгата, вдъхновила филма "Кутийковците"?”

За да се зачете гласът ви, трябва да напишете своя отговор под тази статия само и единствено с Facebook профила си. Обикновени коментари под статията (анонимни или ненаписани с Facebook профил), споделяне или харесване на статията не осигуряват участие в играта!

Тримата победители ще бъдат изтеглени чрез томбола на 17.11.2014 г.

С идеята да запалим още повече любопитството ви, ви даваме няколко рецензии за книжката, а през останалите дни от седмицата ще споделим специално с вас откъси от Първа и Втора глава на книгата.

От "Скул Лайбръри Джърнъл”:

Плъховмост е населен с най-различни странни същества и също толкова странни хора. Подземните обитатели, сред които са кутийковците (срамежливи същества, облечени в кашони) и зелеглавите (които почитат зелето и привързват зелки към главите си) живеят в тунели и пещери под града. Едно момче на име Артър излиза от подземния си дом и открива зъл заговор. Потайните членовете на Сиренената гилдия, водени от противния Крадъл, отвличат подземните жители и кроят заговор да завземат града. Съюзници на Артър срещу Гилдията са подземните обитатели, един човек с железни чорапи и пиратите и плъхове, които управляват Морската пералня. В книгата има много вдъхновяващ шемет, който може да се хареса на почитателите на Роалд Дал и Лемъни Сникет. Многобройните висококачествени, черно-бели илюстрации оживяват Плъховмост и неговите граждани, с акцент върху комичния тон, и помагат за развитието на историята. Действието ясно се разгръща по-скоро за смях, отколкото за напрежение, както когато героите отблъскват нападение срещу кораба, като стрелят с катапулти от кюлоти. Някои читатели може да загубят интерес в понякога лутащата се поредица събития, но кратките глави, интересните същества, странното чувство за хумор и въздействащите илюстрации правят тази книга добър избор за децата, които обичат дългото и безгрижно фентъзи.

Сивън Енгелфрийд

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама