Откриват театър в НДК


Откриват театър в НДК

В Националния Дворец на Културата вече ще се състоят и театрални представления.

За първи път културната институция дава поле за изява на млади и вече утвърдени творци, и предоставя пространство за репетиции и нестандартни проекти във всички жанрове в съвместна инициатива с частен театър.

Официалното откриване на "Нов театър - НДК" ще бъде на 9 март с премиерата на "Амадеус” на Питър Шафър. Режисьор на спектакъла е Бойко Илиев, който е и инициатор на проекта.

Постановката, която не е непозната на театралната публика, този път ще се играе само от четирима актьори: Георги Кадурин, Иван Юруков, Мариус Донкин и Марияна Миланова.

Програмата на театъра ще стартира неофициално още на 5 март с моноспектакли, детски представления и гостуващи трупи. Над 40 представления с над 25 режисьори ще напълнят програмата още през март. Три от тях са премиерни, обявиха от НДК.

Театралната сцена ще се помещава на мястото на бившия музикален магазин "Балкантон” в Пасажа на НДК и ще събира 160 души. Към него ще има и денонощно кафене с книжарница, каквато е практиката в големите театри по света.

На сцената на „Нов театър - НДК” ще могат да се видят всички жанрове и форми на изкуството, включително кино, опера и дори нощни представления, които ще се играят в петък и събота от 22:00 часа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама