Отлагат и филмовия фестивал в Кан


Отлагат и филмовия фестивал в Кан
Снимка: Getty Images/Guliver

Организаторите на Международния филмов фестивал в Кан изключиха провеждането му в традиционния формат през тази година поради разпространението коронавируса. Това съобщи списание Variety, позовавайки се на официален говорител на фестивала.

Според него програмата на филмите, които са били планирани за прожекция на тазгодишния престижен кинофорум, ще бъде публикувана в началото на юни.

"Днес провеждането на филмовия фестивал в офлайн режим ни се струва трудно, затова планираме да обявим филмите от първоначалния официален списък в началото на юни", каза директорът на форума Тиери Фремо в интервю за британския сайт за кино новини screendaily.com.

По-рано президентът на фестивала Пиер Лескур и Фремо заявиха, че не се отказват от намерението си тази година да има фестивал и продължават да търсят алтернативни варианти за това. Сред тях се разглежда възможността за сътрудничество с филмовия фестивал във Венеция, както и провеждането на филмови прожекции без жури и награди, под формата на програма от избрани филми, наречена "Кан – 2020".

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама