Отличниците на Грами 2016 - Тейлър Суифт и Кендрик Ламар


Отличниците на Грами 2016 - Тейлър Суифт и Кендрик Ламар
Снимка: Getty Images/Guliver

Рапърът Кендрик Ламар спечели цели пет статуетки "Грами" на вчерашната церемония по връчването на престижните награди, като успя да отправи обществено и политическо послание със своето живо изпълнение. Въпреки това, поп певицата Тейлър Суифт беше звездата на вечерта - тя стана първата жена, която печели награда за най-добър албум две поредни години.

Повечето от статуетките в основните категории отидоха при известни имена от шоубизнеса. Освен успеха на Суифт с албума й "1989“, другата престижна награда – За най-добър запис на годината, отиде при Бруно Марс и Марк Ронсън за техния хит "Uptown Funk".

Сред другите победители на церемонията се наредиха и Ед Шийрън, който получи приза за Най-добра песен на годината, както и за Най-добро поп солово изпълнение за хита си "Thinking Out Loud”. За Най-добър нов изпълнител беше избрана Мегън Трейнър.

Освен петте статуетки на Кендрик Ламар и Тейлър Суифт с три, канадският изпълнител Уикенд, Бруно Марс и Марк Ронсън, аренби изпълнителят Ди Анжело взеха по две награди.

Албумът на Кендрик Ламар "To Pimp a Butterfly"взе приза за най-добър рап албум. Той засяга темата за отношенията между расите, като песента от него "Alright" се превърна в неофициален химн на протестиращите срещу полицейското насилие в САЩ.

Неговото живо изпълнение на церемонията, по време на което той представи три свои песни, отправи силно послание към расовото неравенство, афроамериканската идентичност, както и живота в затворите.

Тазгодишната церемония отдаде почит и на легендата Дейвид Бауи, който почина по-рано тази година. Лейди Гага изпълни хитовете "Space Oddity", "Changes“ и "Let's Dance“, а на лицето и беше нарисувана култовата светкавица на Бауи.

Сред другите живи изпълнения беше и това на Адел, която успя да зарадва публиката със своята песен "All I Ask", въпреки техническите проблеми.

Певицата Риана също трябваше да участва със своя песен на живо на церемонията, но в последния момент отмени участието си заради неразположение.

ВИЖТЕ ТОАЛЕТИТЕ НА ЗВЕЗДИТЕ ТУК!

 

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама