Пабло Алборан пусна емоционална песен (ВИДЕО)


Пабло Алборан пусна емоционална песен (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Испанската супер звезда Пабло Алборан представи нежната и емоционална песен "Cuando estés aquí". Всички приходи от нея ще бъдат дарени на Фонда за солидарен отговор на COVID-19 на УНИЦЕФ.

Самият певец, който се е изолирал в Испания, казва: "Това е най-емоционалната песен, която някога съм писал. Нека тя е прегръдката, която не можем да си дадем сега".

Песента, родена в импроовизираното студио от детството му, и видеото са създадени за по-малко от 15 дни.

"Тичаме срещу часовника, затова текстът, музиката и видеото бяха готови за по-малко от 2 седмици. Направихме видеото, както можахме и с каквото можахме. Трябваше да работим бързо. С видеото искахме да бъдем оригинални и в същото време то да е семпло."

Семплото, но и емоционално черно-бяло видео, заснето с телефона на Алборан и анимирано от BAMSTUDIO, започва с пясъчен часовник. След това фигурите променят формите си, внушавайки чувство на солидарност с празните улици. Но също дава и надежда с помощта на летящите птици, символ на свобода, и пясъчния часовник, превръщащ се в двама прегръщащи се хора.

"Исках да накарам хората да се замислят и да поразсъждават върху реалността, в която живеем и върху всичко, което се случва в това видео."

"Cuando Estés Aqui" е първото видео, което той заснема в гаража си, превърнал се в студио. "Там записвах песните си, когато бях малък и там се научих да свиря на китара и пиано. Там репетирах и с бандата си. В този смисъл е много вълнуващо", казва той.

Алборан избира Лоло Алварес за китарист, който записва своята част от вкъщи, а звуковият инженер работи по "Cuando Estés Aqui" от Мадрид. За песента певецът е поискал от феновете да се запишат как пеят песента и се надява да направи концертен ефект с вокалите на феновете.

"Мислех си, че ще е красиво да създам нещо, което ни кара да изглеждаме сякаш заедно сме на концерт. Тази част (от концерта), в която бих пял с феновете си, само нашите гласове заедно. Това е нещо, което човек би преживял само в онзи момент и искам да пресъздам това в тази песен".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама