Петър Михалчев играе санитар в нов български филм


Петър Михалчев играе санитар в нов български филм
Снимка: Стоп кадър

Известният кулинарен гуру шеф Петър Михалчев влиза в ново амплоа. Познат на зрителите от малкия екран, след журирането си в кулинарно риалити предаване, съвсем скоро майсторът на японската кухня ще покаже и актьорските си заложби с участието си в нов късометражен български филм. Работното заглавие на проекта е "Парти бус", а премиерата на филма ще е през пролетта.

Интересен факт е, че ролята, за която го кани Диляна Данева - сценарист и режисьор, е на санитар в болница за хора с психични проблеми и макар това да е дебют в киното за Петър Михалчев, превъплъщението не е новост за него.

"Диляна се свърза с мен и ме покани на разговор, в който да ми разкаже за филма. Сюжетът ме заинтригува много, а с ролята, за която ме покани, уцели точно в десетката, защото всъщност на мен ми се е налагало да я "играя" в реалния живот. Служил съм във Военна болница в психиатрично отделение и съм бил точно санитар. Това беше изключително съвпадение, за което режисьорът не знаеше и някак всичко се нареди от самосебе си. Това беше моята роля", разказва шеф Михалчев и допълва: "За мен това е първа такава изява и беше голямо предизвикателство. Аз нямам проблем с камерите, но е много различно от телевизионно предаване. Опитът ми в реалния живот беше плюс със сигурност, но за успеха ми на снимачната площадка помогна работата с режисьора, репетициите преди снимки и разбира се останалите актьорите, с които се допълнихме на 100%. Всички бяха подбрани изключително добре."

Сюжетът на "Парти бус" е вдъхновен от действителни събития.

Главният герой Алекс е шофьор на автобус, който трябва да транспортира група психично болни до местната психиатрия. В средата на пътуването той отбива до крайпътен бар за кратка почивка. Когато се връща, намира автобуса празен, пациентите са изчезнали. Алекс трябва да изпълни курса си на всяка цена, иначе рискува да загуби много повече от работата си.

Филмът е дебютен проект за основния творчески екип: режисьор и сценарист е Диляна Данева, главен оператор е Светослав Миков, композитор Самуел Евтимов, сценограф Шани Илиева, а дебютант съпродуцент е Димитър Трифонов. Припомняме, че наскоро продукцията издаде и друга част от актьорския състав - Кристиян Макаров и Юлиян Славчев от група "Молец".

 

Етикети:
Iwoman.bg

Коментари


Още от Шоу


Реклама
Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама