P.I.F. пускат двоен Best of албум и неизлъчван клип (ВИДЕО)


P.I.F. пускат двоен Best of албум и неизлъчван клип (ВИДЕО)
Снимка: P.I.F. Facebook

Сборен албум с най-добрите Слънчеви и Облачни песни ще пусне група P.I.F. на 26 февруари. В двойния диск ще намерят място поетични саундтраци на тъгата като "Приказка", "Невидимо дете" и "Обещавам", както и събуждащи усмивката мелодии като "Юли", "Колело" и "Вали".

Колекцията CD 1 "Облачно" и CD 2 "Слънчево" излиза по-малко от два месеца, след като Димо Стоянов изгуби битката с коронавируса. Смъртта му разтърси артистичната гилдия у нас и предизвика огромната вълна на съпричастност в обществото към съпругата му Люба Пиперова и двете им дъщери, на 1 и на 6 годинки.

"Шокът от загубата му ни остави безмълвни. Липсата му отвори в нас емоционална дупка за цял живот", споделя Иван Велков, китарист и ядро на групата от самото ѝ основаване. "Едно от първите решения, които взехме с момчетата и с Люба след цялата случка, бе да издадем този Best Of в памет на Димо. Вярваме, че публиката ще го приеме като празник на всичко, което беше той – светла душа, изключителен приятел, артист, който твореше без его. Той никога не се е смятал за рок звезда. Обичаше да казва, че работи "ощастливител", добавя Иван.

За фен базата na P.I.F. двойният сборен албум ще бъде истинска колекционерска придобивка, тъй като в търговската мрежа дискографията им отдавна е изчерпана и да намериш на физически носител някой от петте им проекта до момента е почти невъзможно.

В двойното CD с най-добрите Слънчеви и Облачни парчета на P.I.F. влизат общо 30 заглавия, сред които и новият сингъл на бандата "Дуел". Днес се състоя премиерата на видеото в YouTube. То е заснето преди време, както винаги, на принципа "От приятели за приятели" на групата. Клипът е последният неизлъчван с участието на незаменимия ѝ фронтмен Димо Стоянов.

През май музикалното му наследство ще се увеличи с новия албум P.I.F. 6, чиито вокали артистът записва в домашното си студио буквално до момента преди да бъде хоспитализиран.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама