Показват 2 български филма, пригодени за незрящи, на СФФ


Показват 2 български филма, пригодени за незрящи, на СФФ
Снимка: СФФ

През тази година София Филм Фест продължава своята мисия да привлича незрящата публика в кинозалите, като изпълнява нейното желание да адаптира и показва изцяло български филми. В програмата "Кино за незрящи" са включени две премиерни родни заглавия, които са пригодени за свободно възприемане от хората с нарушено зрение.

Пълнометражният дебют на Надежда Косева "Ирина" е първият български филм, адаптиран за незрящи хора в звукозаписно студио. Филмът ще бъде показан на 25 март от 14:00 часа в Дома на киното. Лентата разказва историята на младата Ирина, принудена да изхранва семейството си. В момент на безизходица тя се съгласява да стане сурогатна майка. В хода на бременността Ирина преоткрива живота и себе си, разбира какво е да обичаш и прощаваш...

Вторият филм от програмата "Кино за незрящи" ще бъде дублиран на живо от актьори в залата на 21 март от 14:00 часа в Дома на киното. Това е режисьорския дебют на Лъчезар Аврамов "Снимка с Юки", създаден по едноименния разказ от сборника на Мирослав Пенков "На Изток от Запада". Сюжетът разказва за Георги и приятелката му Юки, която е японка. Двамата се запознават по време на емигрантския си живот в Канада. След много опити да имат дете, те се решават на ин-витро процедури, като избират да се подложат на манипулацията в България.

Филмите ще бъдат представени от своите автори пред публиката!

Прожекциите са отворени за всички зрители, което отново ще предизвика силна емоционална връзка между "зрящи и незрящи – един до друг в залата".

Кучета водачи отново са добре дошли в Дома на киното, където ще се проведат и двете прожекции!

Билетите за двете прожекции са на преференциална цена от 5 лв. За придружители – вход свободен. За останалите зрители важат стандартните цени на 23-тия СФФ – 9/7 лв.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама