Показват специална селекция от украински филми в София


Показват специална селекция от украински филми в София
Снимка: ПР

Специална украинска филмова програма ще бъде излъчена в рамките на Международния фестивал на етнографското кино "ОКО" в Дома на кино "София". В дните от 24 до 26 май ще бъде представена подборка от филми от различни региони на Украйна.

Програмата включва 3 късометражни и 3 пълнометражни документални филма, които разказват истории за народа на Украйна. На 24 май ще започнем нашето пътуване от Донбас, и това пътуване ще започне с една поетична късометражна лента за Мариупол и с противоречивия, но много откровен пълнометражен филм, заснет във влака, свързващ Киев и Донбас. На 25 май ще се преместим в западната част на Украйна и ще се задълбочим в уникалните традиции на нейните жители. На 26 май ще приключим нашето филмово турне в слънчева украинска Бесарабия, усещайки през екрана нейното изключително гостоприемство и силно чувство за идентичност.

Всеки ден след прожекциите ще има разговори в Zoom с режисьорите на филмите.

С тази програма организаторите искат да покажат колко разнообразна и богата е Украйна, как е обединена от всеотдайната любов на гражданите към своята земя. Тези филми ще дадат възможност да опознаят Украйна на тези, които не са били там преди. А за украинците това ще бъде шанс да се насладят на дълбоки лични прозрения за Донбас, Задкарпатието или Бесарабия, които ще ни бъдат разкрити благодарение на режисьорите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама
Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама